
Æltefri Rugklapper
Æltefri Rugklapper – 3 ingredienser og nul madspild! 🌱✨
Har du tørre rugbrødsrester liggende? Tryl dem om til noget lækkert med min simple opskrift, der kun kræver 3 ingredienser!
Rugklapperne er saftige, smagfulde og helt uden æltning – perfekt til at redde dine rester og mindske madspild.
De er geniale til madpakken, som en hurtig morgenbolle eller et energifyldt snack før og efter træning.
Nem, bæredygtig og velsmagende – det bliver ikke bedre! 👌🏼🥖
Kategori: Brød & Bagværk, rugbrødsbarerAntal ingredienser: 1-3 ingredienser
Antal
18
stk.Arbejdstid
20
MinutterTilberedelsestid
4
timer15
MinutterTid i alt
4
timer35
Minutter
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
600 ml lunken vand
10 g gær
300 g tørt rugbrød
550 g bagehvedemel (lidt højere proteinindhold, købes i Rema1000)
1,5 spsk salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunken vand
- Kom bagehvedemel, salt og smuldret rugbrød i og rør ingredienserne til en ensartet dej
- Dæk skålen med plast (holder på fugten) og et klæde, og lad dejen hæve i 3 timer et lunt sted - gerne oven på en tændt radiator
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, træk den ud i en rektangel og lad den hæve yderligere 1 time under plast og klæde
- Tænd ovnen på 250 grader alm ovn
- Hak dejen i 18 lige store stykker med en skarp kniv eller dejskraber. Husk at have godt med mel på dit redskab - dejen er klistret
- Løft rugklapperne over på en bageplade med bagepapir ved hjælp af en bagespatel
- Bag rugklapperne i ca. 14 minutter, indtil de er gyldne på overfladen og lyder hule, når du banker på bunden
- Lad rugklapperne køle af på en bagerist, inden de serveres
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Husk
Lige som friskbagt rugbrød er de klæge, når de er er varme. Men bliver svampet og lækre når de er kølet af og har samlet sig