Følg med og sig hej 👉🏾
Æltefri Rugklapper

Æltefri Rugklapper

Æltefri Rugklapper – 3 ingredienser og nul madspild! 🌱✨

Har du tørre rugbrødsrester liggende? Tryl dem om til noget lækkert med min simple opskrift, der kun kræver 3 ingredienser!

Rugklapperne er saftige, smagfulde og helt uden æltning – perfekt til at redde dine rester og mindske madspild.

De er geniale til madpakken, som en hurtig morgenbolle eller et energifyldt snack før og efter træning.
Nem, bæredygtig og velsmagende – det bliver ikke bedre! 👌🏼🥖

Kategori: Brød & Bagværk, rugbrødsbarerAntal ingredienser: 1-3 ingredienser
4.6 fra 8 stemmer
Antal

18

stk.
Arbejdstid

20

Minutter
Tilberedelsestid

4

timer 

15

Minutter
Tid i alt

4

timer 

35

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 600 ml lunken vand

  • 10 g gær

  • 300 g tørt rugbrød

  • 550 g bagehvedemel (lidt højere proteinindhold, købes i Rema1000)

  • 1,5 spsk salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunken vand
  • Kom bagehvedemel, salt og smuldret rugbrød i og rør ingredienserne til en ensartet dej
  • Dæk skålen med plast (holder på fugten) og et klæde, og lad dejen hæve i 3 timer et lunt sted - gerne oven på en tændt radiator
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, træk den ud i en rektangel og lad den hæve yderligere 1 time under plast og klæde
  • Tænd ovnen på 250 grader alm ovn
  • Hak dejen i 18 lige store stykker med en skarp kniv eller dejskraber. Husk at have godt med mel på dit redskab - dejen er klistret
  • Løft rugklapperne over på en bageplade med bagepapir ved hjælp af en bagespatel
  • Bag rugklapperne i ca. 14 minutter, indtil de er gyldne på overfladen og lyder hule, når du banker på bunden
  • Lad rugklapperne køle af på en bagerist, inden de serveres

Spørgsmål, svar og tips

Lige som friskbagt rugbrød er de klæge, når de er er varme. Men bliver svampet og lækre når de er kølet af og har samlet sig

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *