Følg med og sig hej 👉🏾
Granola Med Banan
Granola Med Banan

Granola Med Banan

Müsli sødet med banan 🍌🥣 – ingen smør, kun ren nydelse!

Drømmer du om en lækker, mættende müsli uden tilsat sukker? 🤩
Opskriften er enkel, sund og perfekt til morgenmaden - og er desuden klar på under 60 minutter.

Brug modne bananer til at give sødme og samle alle de små rester fra dit køkken – alt bages på én plade! 👌
Lad denne müsli blive din nye favorit, både som morgenmad og et hurtigt, energifyldt mellemmåltid.

Tid: Max 60 min.Kategori: Morgenmad
5.0 fra 2 stemmer
Glas

1.5

stk.
Arbejdstid

10

Minutter
Tilberedelsestid

40

Minutter
Tid i alt

50

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 150 g havregryn

  • 85 g hørfrø

  • 85 g sesamfrø

  • 150 g græskarkerner

  • 150 g hakket mandler (grofthakket)

  • 250 g meget modne bananer

  • 0,5 tsk salt

  • Tilsættes efter bagning
  • 100 g tørrede tranebær

  • 100 g chiafrø

  • 100 g kakaonibs

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Tag alle ingredienserne og vend dem sammen på en bageplade - sammen med moste bananer og fordel blandingen jævnt på pladen
  • Fordel blandingen jævnt på pladen og bag granolaen i ovnen i 40 minutter. Husk at vende blandingen grundigt undervejs, så alt bliver ristet jævnt
  • Når granolaen er gylden og tør, tages den ud af ovnen og køler helt af
  • Tilsæt derefter tørrede tranebær, chiafrø og kakaonibs, og vend det hele godt sammen
  • Hæld den afkølede granola på lufttætte glas, og opbevar den i dit køkkenskab

Spørgsmål, svar og tips

Granolaen kan holde sig op til en måned i en glasbeholder.

Server granolaen med yoghurt, mælk eller som topping på en smoothie bowl.

4 kommentarer til “Granola Med Banan”

  1. Hej Louise 🤗
    Først; tak fordi du bruger så meget tid på at dele ud af alle dine skønne opskrifter på Insta 🙏🏼
    Mit spørgsmål; kan jeg tilsætte dadler i stedet for banan?
    Ønsker dig en dejlig aften 🤗
    MH
    Marie Louise

    1. Kære Marie Louise.
      Tak for din søde kommentar. Jeg vil anbefale dig at have 10 friske dadler, lægge dem i blød i 10 min i kogt vand, og så blende det fint sammen med 1/2 dl vand, så får du en dadel-pasta du kan bruge istedet. Ellers kan du overveje en dl honning istedet for bananen.
      Kh Louise

  2. Hej Louise
    Har tidligere haft lavet din granola opskrift som du har delt på Instagram. I den bruges der 300 g havregryn til samme mængde banan og nogenlunde samme frø/kerner/mandler tilsammen ca samme mængde. Så undrer mig over at der kun skal 150 g havregryn i den her opskrift. Er det mon nok? Men nu må jeg bare prøve, da jeg er gået i gang med at blande ingredienserne sammen.
    Og tak for mange gode opskrifter 🤗
    Bedste hilsner Monica
    Monica

    1. Louise Bering

      Kære Monica. Godt at du skriver. Jeg kan se at der i begge opskrifter står 150 g. havregryn. Har du se på videoen herinde på opskriften? Den linker direkte til Instagram videoen og der står også 150 gram. Hvis du tidligere har lavet med 300 g havregryn, så kan det jo sikkert godt fungere for dig, så bliver den bare mindre sød – eller intens af banan. Kh Louise

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *