
Granola Med Banan
Müsli sødet med banan 🍌🥣 – ingen smør, kun ren nydelse!
Drømmer du om en lækker, mættende müsli uden tilsat sukker? 🤩
Opskriften er enkel, sund og perfekt til morgenmaden - og er desuden klar på under 60 minutter.
Brug modne bananer til at give sødme og samle alle de små rester fra dit køkken – alt bages på én plade! 👌
Lad denne müsli blive din nye favorit, både som morgenmad og et hurtigt, energifyldt mellemmåltid.
1.5
stk.10
Minutter40
Minutter50
MinutterIngrediensliste
150 g havregryn
85 g hørfrø
85 g sesamfrø
150 g græskarkerner
150 g hakket mandler (grofthakket)
250 g meget modne bananer
0,5 tsk salt
- Tilsættes efter bagning
100 g tørrede tranebær
100 g chiafrø
100 g kakaonibs
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Tag alle ingredienserne og vend dem sammen på en bageplade - sammen med moste bananer og fordel blandingen jævnt på pladen
- Fordel blandingen jævnt på pladen og bag granolaen i ovnen i 40 minutter. Husk at vende blandingen grundigt undervejs, så alt bliver ristet jævnt
- Når granolaen er gylden og tør, tages den ud af ovnen og køler helt af
- Tilsæt derefter tørrede tranebær, chiafrø og kakaonibs, og vend det hele godt sammen
- Hæld den afkølede granola på lufttætte glas, og opbevar den i dit køkkenskab
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Granolaen kan holde sig op til en måned i en glasbeholder.
Server granolaen med yoghurt, mælk eller som topping på en smoothie bowl.
4 kommentarer til “Granola Med Banan”
Hej Louise 🤗
Først; tak fordi du bruger så meget tid på at dele ud af alle dine skønne opskrifter på Insta 🙏🏼
Mit spørgsmål; kan jeg tilsætte dadler i stedet for banan?
Ønsker dig en dejlig aften 🤗
MH
Marie Louise
Kære Marie Louise.
Tak for din søde kommentar. Jeg vil anbefale dig at have 10 friske dadler, lægge dem i blød i 10 min i kogt vand, og så blende det fint sammen med 1/2 dl vand, så får du en dadel-pasta du kan bruge istedet. Ellers kan du overveje en dl honning istedet for bananen.
Kh Louise
Hej Louise
Har tidligere haft lavet din granola opskrift som du har delt på Instagram. I den bruges der 300 g havregryn til samme mængde banan og nogenlunde samme frø/kerner/mandler tilsammen ca samme mængde. Så undrer mig over at der kun skal 150 g havregryn i den her opskrift. Er det mon nok? Men nu må jeg bare prøve, da jeg er gået i gang med at blande ingredienserne sammen.
Og tak for mange gode opskrifter 🤗
Bedste hilsner Monica
Monica
Kære Monica. Godt at du skriver. Jeg kan se at der i begge opskrifter står 150 g. havregryn. Har du se på videoen herinde på opskriften? Den linker direkte til Instagram videoen og der står også 150 gram. Hvis du tidligere har lavet med 300 g havregryn, så kan det jo sikkert godt fungere for dig, så bliver den bare mindre sød – eller intens af banan. Kh Louise