

Citronkage
Citronkage med marcipan 🍋
Den smukkeste påskekage med generøse mængder citron - og marcipan 😋
Prøv den - du vil ikke fortryde det.
Opskriften byder på chaifrø istedet for de klassiske blå birkes.
Chiafrøene giver samme knasende fornemmelse, men dejen bliver mere saftig og lækker.
... serverer du den uden marcipanæg, så er det den smukkeste sommerkage ☀️
Kategori: Kager
Personer
8
stkArbejdstid
10
MinutterTilberedelsestid
55
MinutterTid i alt
1
time5
Minutter
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
- Kagen
200 g smør
200 g sukker
200 g marcipan
4 stk æg
150 g hvedemel
1 spsk chiafrø
1 dl yoghurt naturel
2 stk citroner (skallen fra 1 citron og saften fra 2 citroner - 1 dl)
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
- Glasur og pynt
200 g flormelis
1 tsk gul farve
1 citron (saft)
evt. marcipanæg til pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader alm ovn
- Bland yoghurt og chiafrø sammen så de kan trække
- Kom sukker, blødt smør og æg i en røreskål og rør det sammen
- Kom chiablandingen op i skålen sammen med revet citronskal, og revet marcipan og bland det sammen
- Sigt mel, salt, bagepulver og vaniljesukker i dejen og rør det rundt
- Kom citronsaften i dejen og fordel herefter dejen i en rugbrødsform
- Kagen bages i 50-55 min midt i ovnen indtil der ikke hænger dej ved spisen af en kniv
- Køles af på rist. Lav herefter glasur af flormelis, gul farve og citronsaft (tilpas til mængden af flormelis, kom vand i hvis der er for lidt saft i én citron). Pynt med marcipanæg. Men dem kan du undlade, hvis du ikke har lyst. Velbekom 🐣