Følg med og sig hej 👉🏾
Fuldkornsboller – 3T hævetid
Fuldkornsboller - 3T hævetid

Fuldkornsboller - 3T hævetid

Svampede boller – 3 timers hævetid + 12 min i ovnen 👌

Drømmer du om boller, der smager som koldhævede, men uden at vente natten over? Her er løsningen!

På kun 3 timer (plus 12 minutters bagetid) får du lækre, svampede boller med perfekt krumme – hver gang 🙌🏼

Hemmeligheden ligger i hævemetoden: Brug våde hænder til at løfte dejen undervejs, og lad den samle sig til en luftig perfektion.

Det er nemt, smart og giver dig en opskrift, der bliver din nye favorit! 🥖✨

Kategori: Brød & Bagværk
0.0 fra 0 stemmer
Antal

32

stk
Arbejdstid

3

timer 
Tilberedelsestid

20

Minutter
Tid i alt

3

timer 

20

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 14 g gær

  • 1000 ml lunken vand

  • 2 spsk æblecidereddike

  • 2 spsk olivenolie

  • 250 g rugmel

  • 250 g ølandshvede

  • 600 g bagehvedemel (købes i Rema 1000)

  • 2 spsk salt

Sådan gør du

  • Rør gær ud i vandet, tilsæt eddike og olivenolie. Tilsæt rugmel og ølandshvede og rør det sammen
  • Kom hvedemel og salt i skålen og rør dejen ved mellemhastighed i 10 min. Lad dejen hvile i røremaskinen i 15 min og rør den så 5 min igen ved høj hastighed
  • Flyt dejen over i et bagefad eller en beholder, hvor der er plads til dine hænder kan komme ned og få fat i dejen
  • I bagefadet løftes dejen op med fugtige hænder (hold dem under vandhanen inden) og dejen foldes ind under sig selv, ved at løfte op i dejen 3-5 gange pr gang, det tager under et minut i alt. Løfte-processen gentager du 3 gange under de 2,5 times hævetid. Du kan enten gøre det når går forbi dejen - altså på slump, eller ved 45 min, 1 t 15 og 2 t (se videoen)
  • Tænd ovnen på 240 grader alm ovn
  • Vend dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og ‘hak’ boller af dejen. Pas på de smukke lufthuller i dejen, de skal bevares bedst muligt
  • Sæt bollerne på en bageplade og kom dem i ovnen. Bollerne er færdige når de er helt gyldne og sprøde, og der lyder en hul lyd når du banker under dem. Velbekom 😋

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *