Fuldkornsboller - 3T hævetid
Svampede boller – 3 timers hævetid + 12 min i ovnen 👌
Drømmer du om boller, der smager som koldhævede, men uden at vente natten over? Her er løsningen!
På kun 3 timer (plus 12 minutters bagetid) får du lækre, svampede boller med perfekt krumme – hver gang 🙌🏼
Hemmeligheden ligger i hævemetoden: Brug våde hænder til at løfte dejen undervejs, og lad den samle sig til en luftig perfektion.
Det er nemt, smart og giver dig en opskrift, der bliver din nye favorit! 🥖✨
Kategori: Brød & Bagværk
Antal
32
stkArbejdstid
3
timerTilberedelsestid
20
MinutterTid i alt
3
timer20
Minutter
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
14 g gær
1000 ml lunken vand
2 spsk æblecidereddike
2 spsk olivenolie
250 g rugmel
250 g ølandshvede
600 g bagehvedemel (købes i Rema 1000)
2 spsk salt
Sådan gør du
- Rør gær ud i vandet, tilsæt eddike og olivenolie. Tilsæt rugmel og ølandshvede og rør det sammen
- Kom hvedemel og salt i skålen og rør dejen ved mellemhastighed i 10 min. Lad dejen hvile i røremaskinen i 15 min og rør den så 5 min igen ved høj hastighed
- Flyt dejen over i et bagefad eller en beholder, hvor der er plads til dine hænder kan komme ned og få fat i dejen
- I bagefadet løftes dejen op med fugtige hænder (hold dem under vandhanen inden) og dejen foldes ind under sig selv, ved at løfte op i dejen 3-5 gange pr gang, det tager under et minut i alt. Løfte-processen gentager du 3 gange under de 2,5 times hævetid. Du kan enten gøre det når går forbi dejen - altså på slump, eller ved 45 min, 1 t 15 og 2 t (se videoen)
- Tænd ovnen på 240 grader alm ovn
- Vend dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og ‘hak’ boller af dejen. Pas på de smukke lufthuller i dejen, de skal bevares bedst muligt
- Sæt bollerne på en bageplade og kom dem i ovnen. Bollerne er færdige når de er helt gyldne og sprøde, og der lyder en hul lyd når du banker under dem. Velbekom 😋