Hveder
NEMME HVEDER MED SUCCES 👌
Ja, det tør jeg godt love dig. Følg opskriften og oplev selv det næsten magiske trick med at hæve dem i ovnen.
Du bliver så glad for resultatet, at du vil bruge denne opskrift i flere sammenhænge som fx fødselsdagsboller eller til at tage med på arbejdet eller til at dele ud i vuggestuen eller børnehaven.
Når de er færdigbagte, er de gyldne på top og i bunden, og duften er 🤩👃🏼
Den er her! Opskriften der er bulletproof for lækre og smukke hveder - fra DIT køkken🫵🏼
Kategori: Brød & Bagværk
Antal
12
stkArbejdstid
30
MinutterTilberedelsestid
1
time35
MinutterTid i alt
2
timer5
Minutter
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
25 g gær
3 dl lunet mælk
2 æg
150 g Ølandshvedemel fra Rema1000
1,5 tsk salt
70 g sukker
2 tsk kardemomme
50 g blødt smør
500 g hvedemel
Sådan gør du
- Dej
- Kom gær, lun mælk og æg op i en røreskål og rør sammen - tilsæt så ølandshvedemel, sukker, salt og kardemomme i skålen og rør sammen
- Kom til sidst blødt smør (stuetemp.) og hvedemelet i og rør dejen glat, så den slipper skålens kant. Ca 10 min ved mellem hastighed på røremaskine
- Første hævning
- Dæk skålen til med plast og klæde og lad den hæve 40 min i skålen et lunt sted, fx ovenpå en tænd radiator eller i en varm solstråle
- Form hvederne
- Når dejen har hævet, vendes den ud på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker a 90 g pr styk (for ensartet udseende og jævn bagning)
- Stram bollerne op ved at samle lukningen i bunden af bollen
- Placer bollerne med ca 2 cm mellemrum i et fad ca 25x38cm beklædt med bagepapir - eller stil dem på en bageplade, stadig med 2 cm mellemrum, så de hæver sammen
- Anden hævning
- Kom bradepanden ind på en bagerist i den øverste halvdel af en kold ovn. Stil et fad i bunden af ovnen, og hælder en liter kogende vand i fadet. Luk ovnlågen, og lad hvederne hæve i 40 min minutter
- Tag vandet, og hvederne, forsigtigt ud af ovnen. Vandet hælder du bare ud
- Bagning
- Tænd ovnen på 210 grader, ALM ovn. Ovnen skal være varm INDEN hvederne sættes ind i den nederste 1/3 del af ovnen og bages i 12 min
- Når de er færdigbagte, er de gyldne på top og i bunden
- Server hvederne lune eller ristet på brødristeren. Velbekom ✨