Følg med og sig hej 👉🏾
Hveder

Hveder

NEMME HVEDER MED SUCCES 👌

Ja, det tør jeg godt love dig. Følg opskriften og oplev selv det næsten magiske trick med at hæve dem i ovnen.
Du bliver så glad for resultatet, at du vil bruge denne opskrift i flere sammenhænge som fx fødselsdagsboller eller til at tage med på arbejdet eller til at dele ud i vuggestuen eller børnehaven.

Når de er færdigbagte, er de gyldne på top og i bunden, og duften er 🤩👃🏼

Den er her! Opskriften der er bulletproof for lækre og smukke hveder - fra DIT køkken🫵🏼

Kategori: Brød & Bagværk
5.0 fra 1 stemme
Antal

12

stk
Arbejdstid

30

Minutter
Tilberedelsestid

1

time 

35

Minutter
Tid i alt

2

timer 

5

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 25 g gær

  • 3 dl lunet mælk

  • 2 æg

  • 150 g Ølandshvedemel fra Rema1000

  • 1,5 tsk salt

  • 70 g sukker

  • 2 tsk kardemomme

  • 50 g blødt smør

  • 500 g hvedemel

Sådan gør du

  • Dej
  • Kom gær, lun mælk og æg op i en røreskål og rør sammen - tilsæt så ølandshvedemel, sukker, salt og kardemomme i skålen og rør sammen
  • Kom til sidst blødt smør (stuetemp.) og hvedemelet i og rør dejen glat, så den slipper skålens kant. Ca 10 min ved mellem hastighed på røremaskine
  • Første hævning
  • Dæk skålen til med plast og klæde og lad den hæve 40 min i skålen et lunt sted, fx ovenpå en tænd radiator eller i en varm solstråle
  • Form hvederne
  • Når dejen har hævet, vendes den ud på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker a 90 g pr styk (for ensartet udseende og jævn bagning)
  • Stram bollerne op ved at samle lukningen i bunden af bollen
  • Placer bollerne med ca 2 cm mellemrum i et fad ca 25x38cm beklædt med bagepapir - eller stil dem på en bageplade, stadig med 2 cm mellemrum, så de hæver sammen
  • Anden hævning
  • Kom bradepanden ind på en bagerist i den øverste halvdel af en kold ovn. Stil et fad i bunden af ovnen, og hælder en liter kogende vand i fadet. Luk ovnlågen, og lad hvederne hæve i 40 min minutter
  • Tag vandet, og hvederne, forsigtigt ud af ovnen. Vandet hælder du bare ud
  • Bagning
  • Tænd ovnen på 210 grader, ALM ovn. Ovnen skal være varm INDEN hvederne sættes ind i den nederste 1/3 del af ovnen og bages i 12 min
  • Når de er færdigbagte, er de gyldne på top og i bunden
  • Server hvederne lune eller ristet på brødristeren. Velbekom ✨

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.