Følg med og sig hej 👉🏾
Hveder

Hveder

NEMME HVEDER MED SUCCES 👌

Ja, det tør jeg godt love dig. Følg opskriften og oplev selv det næsten magiske trick med at hæve dem i ovnen.
Du bliver så glad for resultatet, at du vil bruge denne opskrift i flere sammenhænge som fx fødselsdagsboller eller til at tage med på arbejdet eller til at dele ud i vuggestuen eller børnehaven.

Når de er færdigbagte, er de gyldne på top og i bunden, og duften er 🤩👃🏼

Den er her! Opskriften der er bulletproof for lækre og smukke hveder - fra DIT køkken🫵🏼

Kategori: Brød & Bagværk
0.0 fra 0 stemmer
Antal

12

stk
Arbejdstid

30

Minutter
Tilberedelsestid

1

time 

35

Minutter
Tid i alt

2

timer 

5

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 25 g gær

  • 3 dl lunet mælk

  • 2 æg

  • 150 g Ølandshvedemel fra Rema1000

  • 1,5 tsk salt

  • 70 g sukker

  • 2 tsk kardemomme

  • 50 g blødt smør

  • 500 g hvedemel

Sådan gør du

  • Dej
  • Kom gær, lun mælk og æg op i en røreskål og rør sammen - tilsæt så ølandshvedemel, sukker, salt og kardemomme i skålen og rør sammen
  • Kom til sidst blødt smør (stuetemp.) og hvedemelet i og rør dejen glat, så den slipper skålens kant. Ca 10 min ved mellem hastighed på røremaskine
  • Første hævning
  • Dæk skålen til med plast og klæde og lad den hæve 40 min i skålen et lunt sted, fx ovenpå en tænd radiator eller i en varm solstråle
  • Form hvederne
  • Når dejen har hævet, vendes den ud på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker a 90 g pr styk (for ensartet udseende og jævn bagning)
  • Stram bollerne op ved at samle lukningen i bunden af bollen
  • Placer bollerne med ca 2 cm mellemrum i et fad ca 25x38cm beklædt med bagepapir - eller stil dem på en bageplade, stadig med 2 cm mellemrum, så de hæver sammen
  • Anden hævning
  • Kom bradepanden ind på en bagerist i den øverste halvdel af en kold ovn. Stil et fad i bunden af ovnen, og hælder en liter kogende vand i fadet. Luk ovnlågen, og lad hvederne hæve i 40 min minutter
  • Tag vandet, og hvederne, forsigtigt ud af ovnen. Vandet hælder du bare ud
  • Bagning
  • Tænd ovnen på 210 grader, ALM ovn. Ovnen skal være varm INDEN hvederne sættes ind i den nederste 1/3 del af ovnen og bages i 12 min
  • Når de er færdigbagte, er de gyldne på top og i bunden
  • Server hvederne lune eller ristet på brødristeren. Velbekom ✨

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *