Følg med og sig hej 👉🏾
Fuldkornsboller Med Manitobamel
Fuldkornsboller Med Manitobamel

Fuldkornsboller Med Manitobamel

Drømmer du om duften af friskbagte boller, men har ikke tid til at vente i timevis?

På blot 6 timer kan du trylle de mest fantastiske, koldhævede boller frem
– perfekte til eftermiddagskaffen eller som en lækker start på dagen✨

Med en sprød skorpe, sej krumme og en dyb smag fra manitobamel bliver de hurtigt familiens favorit.

Lav dem om aftenen, og vågn op til friskbagt lykke – eller nyd dem lune samme dag.
Og bare rolig, der er også nok til fryseren, så du altid har en undskyldning for en hyggestund! 🥖☕

Kategori: Brød & BagværkAntal ingredienser: 4-5 ingredienser
5.0 fra 1 stemme
Antal

36

stk.
Arbejdstid

40

Minutter
Tilberedelsestid

5

timer 

20

Minutter
Tid i alt

6

timer 
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 15 g gær

  • 1100 ml lunken vand

  • 150 g yoghurt naturel

  • 200 g havregryn

  • 170 g fuldkornsmel

  • 1000 g manitobamel

  • 2 spsk salt

Sådan gør du

  • Dej
  • Opløs gær i vandet, tilsæt de øvrige ingredienser og rør til dejen er ensartet og glat
  • Sluk for røremaskinen og lad dejen hvile i skålen i 10-15 min
  • Rør dejen ved fuld hastighed i 15 min til dejen slipper kanten, er blevet sej og fast + du kan lave glutentesten (strække dejen mellem fingrene)
  • Kom olie i bunden af den skål eller bøtte, som du foretrækker at hæve dejen i
  • Lad dejen stå 1 time på køkkenbordet, så gæren aktiveres godt
  • Stil den herefter på køl i mindst 5 timer eller natten over (1 time på køkkenbordet kan undlades, hvis du er på vej i seng)
  • Bagning
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft - lad en plade blive i ovnen
  • Tag dejen ud på bordet og skær forsigtigt boller af dejen og sæt dem på bagepapir
  • Tag pladen ud af ovnen og træk bagepapiret over på den varme plade
  • Bollerne kommes i ovnen, og der kommes 1/2 dl vand ind i ovnen (evt i en ekstra bradepande i bunden), som skaber damp
  • Bollerne bages i 12 min ved 200 grader - de skal være gyldne for at udvikle den bedste smag, en sprød og sej skorpe og en saftig krumme

Spørgsmål, svar og tips

Kom husholdningsfilm i dit fad, så du nemt at frigøre isen når den er frossen. Brug evt et glas fad, så du kan se at kiksene er placeret ovenpå hinanden i top og bund.

Isbarerne kan holde 1 mdr på frys i en lufttætbeholder.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.