Følg med og sig hej 👉🏾
Sundere Rabarbercrumble
Sundere Rabarbercrumble

Sundere Rabarbercrumble

Sundere rabarber crumble på under 45 minutter – perfekt til morgenmad eller snack 🍓🍌

Har du lyst til noget, der smager som dessert, men stadig holder sig i den sunde ende?

Den her rabarber crumble er en nem og lettere version uden smør
– i stedet får du naturlig sødme og god mæthed fra banan, havregryn og mandler.

Den er klar på under 45 minutter og passer perfekt som en forkælende weekendmorgenmad eller en lækker snack midt på dagen.

Serveres fx med græsk yoghurt 2 % for en skøn, cremet kontrast.

Opskriften giver 3 portioner – enten i portionsglas eller et lille ovnfast fad.

Tid: Max 60 min.Kategori: Snacks & Små Lækkerier
5.0 fra 1 stemme
Antal portioner

3

stk.
Arbejdstid

10

Minutter
Tilberedelsestid

25

Minutter
Tid i alt

35

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 220 g rabarber

  • 0,5 dl rørsukker

  • Banancrumble
  • 180 g banan (ca. 1 stor eller 2 mindre)

  • 1 dl havregryn

  • 30 g grofthakkede mandler

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 nip salt

  • 10 g hakkede mandler til toppen

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm og vend dem med rørsukkeret. Fordel dem i 3 ovnfaste glas eller i et lille fad
  • Mos bananerne i en skål. Tilsæt havregryn, hakkede mandler, vaniljesukker og salt. Rør det hele godt sammen, så du har en samlet crumbledej
  • Fordel dejen over rabarberne, og drys med de sidste 10 g mandler på toppen
  • Bag crumblen i ovnens øverste tredjedel ved 180 grader i ca. 25 minutter, til overfladen er gylden og let sprød 
  •  Server crumblen lun – med græsk yoghurt 2 %, creme fraiche eller en klat flødeskum, alt efter hvad du har lyst til

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.