Stegte Rispapirs Forårsruller
Ryd op i din grøntsagsskuffe!
Du kender sikkert det, at der gemmer sig lidt trætte og slatne grøntsager i køleskabsskuffen 🥕🥦
Omdan dem til en sund, lækker og smagfuld ret, stegte rispapirsruller - og bekæmp samtidig madspild!🔥
Jeg har lavet en vegetarisk udgave her - men du kan komme fx hakket okse, kylling eller tofu, hvis du ønsker mere protein.
Retten har ikke som sådan ikke nogen opskrift med faste ingredienser, fordi idéen er at nedbringe madspild og bruge det du har.
Husk at smage til med krydderier 🧂🍃 ellers smager det altså af, ja slatne grøntsager.
20
stk30
Minutter30
Minutter1
timeIngrediensliste
2 stk store gulerødder
1/2 broccoli
1 stk løg
1 stk peberfrugt
1/2 stk lille spidskål
1 fed hvidløg
2 dl soya (yep, der skal salt til)
chiliflager eller paste
1/2 dl teriyaki sauce
4 spsk oyster sauce
sesamolie til stegning og så rullerne ikke klistre sammen
2 pk rispapir
Sådan gør du
- Hak alle grøntsagerne til din ønskede konsistens
- Svits dem af på panden i sesamolie, soya, teriyaki sauce, oyster sauce og hvidløg til væsken fra grøntsagerne er fordampet og blandingen tager farve
- Kom sesamolie på en tallerken, som de færdigt rullede kommes på inden stegning (det forhindre dem i at klistre til tallerkenen)
- Kom 1 stk rispapir i vand i ca 20 sek og blødgør papiret. Kom herefter 1,5 spsk fyld på og rul den sammen (se videoen)
- Steg dem gyldne på panden - de bliver sprøde, men noget af sprødheden aftager igen efter noget tid. Husk at komme dem på en rist efter stegning
- Serveres med sødchilisauce, peanutsauce eller hvad du foretrækker