
Squash Boller
Overnight squashboller på kun 5 ingredienser🥒⬇️
Lav din dej om aftenen for at have lækre og simple boller klar til morgenen!
En god mættende fuldkornsbolle, der ikke er tør!
Fugten fra squash og den koldhævet metode gør bollerne svampede og let syrlige i smagen.
Kategori: Brød & BagværkAntal ingredienser: 4-5 ingredienser
Antal
22
stk.Arbejdstid
30
Minutter
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
800 ml vand
15 g gær
225 g havregryn
200 g fuldkornsrugmel
475 g hvedemel
2 spsk salt
275 g revet squash (hvor væden er klemt ud)
Sådan gør du
- Dagen inden
- Opløs gæren i vandet og kom herefter havregryn, rugmel og hvedemel i
- Rør i ca. 10 min ved høj hastighed indtil der er dannet glutenstruktur (dejen er sej og hænger ved dejkrogen)
- Riv squashen, kom den i den seje dej og og rør det ud i dejen
- Sluk for maskinen og lad dejen stå 1,5 time i skålen for at aktivere gæren
- Kom dejen i en beholder og stil den på køl til næste dag
- Dagen efter
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord og skær boller af dejen - du kan også bruge skeer, dog går noget af luften ud af bollerne på den måde
- Sæt bollerne på bagepladen og bag dem i 15 min. Smid 1/2 dl vand ind i bunden af din ovn eller i en tom bradepande for at danne damp
- Tag bollerne ud når de er gyldne og der lyder en hul lyd når du banker under bunden på bollerne
- Lad dem køle lidt af og nyd dem så med koldt smør eller kom dem i madpakken
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Udstyr
Kom husholdningsfilm i dit fad, så du nemt at frigøre isen når den er frossen. Brug evt et glas fad, så du kan se at kiksene er placeret ovenpå hinanden i top og bund.
Hvor længe kan den holde sig i fryseren?
Isbarerne kan holde 1 mdr på frys i en lufttætbeholder.