Følg med og sig hej 👉🏾
Solbærkage Med Smørcreme
Solbærkage Med Smørcreme

Solbærkage Med Smørcreme

Skal du bage til mange? 🥳
Så er en solbær-bradepandekage med smørcreme og friske bær det perfekte valg!

Kagen er luftig og balancerer smukt mellem sødmen fra kagen og syrligheden fra solbærrene 🍓🫐
Den er nem at lave, let at transportere og rækker til mange – ideel til vejfester, fødselsdage eller andre store sammenkomster.

Har du solbær i fryseren, er det en fantastisk måde at få brugt dem på, og du får en kage, der med garanti bliver en favorit blandt gæsterne!

Kategori: Kager
0.0 fra 0 stemmer
Antal

12

stk.
Arbejdstid

30

Minutter
Tilberedelsestid

45

Minutter
Tid i alt

1

time 

15

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 400 g sukker

  • 150 g smør

  • 2 stk æg

  • 2 dl yoghurt naturel

  • 3 dl letmælk

  • 400 g hvedemel

  • 1 tsk kardemomme

  • 2 tsk kanel

  • 1/2 tsk salt

  • 2,5 tsk natron

  • 150 g frosne solbær

  • Smørcreme
  • 100 g smør

  • 150 g flormelis

  • 200 g Philadelphia (1 pakke)

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1/2 stk citron (saften derfra)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
  • Pisk sukker og smør luftigt
  • Pisk æg i
  • Tilsæt yoghurt og mælk
  • Tilsæt alle de tørre ingredienser, pånær natron og solbær. Rør dejen ensartet
  • Tilsæt natron og rør igen
  • Hæld dejen ud i bradepanden og fordel solbær i dejen. Husk at komme nogle ovenpå
  • Sæt kagen i ovnen og bag den 40-50 min (mindre hvis din form er større), indtil der ikke sidder dej på din strikkepind/gaffel eller kniv
  • Lad kagen køle af på en rist
  • Når kagen er kølet af, kan du lave din smørcreme
  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk forsigtigt ingredienserne sammen
  • Cremen skal kun lige samles og være glat og ensartet. Hvis du pisker for længe eller bliver cremen varm, så risikerer cremen at skille
  • Pynt kagen med friske bær og så er den klar
  • Efter der er kommet smørcreme på opbevares kagen på køl

Spørgsmål, svar og tips

Jeg bruger en bradepande med målene 30×35

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *