Solbærkage Med Smørcreme
Skal du bage til mange? 🥳
Så er en solbær-bradepandekage med smørcreme og friske bær det perfekte valg!
Kagen er luftig og balancerer smukt mellem sødmen fra kagen og syrligheden fra solbærrene 🍓🫐
Den er nem at lave, let at transportere og rækker til mange – ideel til vejfester, fødselsdage eller andre store sammenkomster.
Har du solbær i fryseren, er det en fantastisk måde at få brugt dem på, og du får en kage, der med garanti bliver en favorit blandt gæsterne!
12
stk.30
Minutter45
Minutter1
time15
MinutterIngrediensliste
400 g sukker
150 g smør
2 stk æg
2 dl yoghurt naturel
3 dl letmælk
400 g hvedemel
1 tsk kardemomme
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2,5 tsk natron
150 g frosne solbær
- Smørcreme
100 g smør
150 g flormelis
200 g Philadelphia (1 pakke)
2 tsk vaniljesukker
1/2 stk citron (saften derfra)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
- Pisk sukker og smør luftigt
- Pisk æg i
- Tilsæt yoghurt og mælk
- Tilsæt alle de tørre ingredienser, pånær natron og solbær. Rør dejen ensartet
- Tilsæt natron og rør igen
- Hæld dejen ud i bradepanden og fordel solbær i dejen. Husk at komme nogle ovenpå
- Sæt kagen i ovnen og bag den 40-50 min (mindre hvis din form er større), indtil der ikke sidder dej på din strikkepind/gaffel eller kniv
- Lad kagen køle af på en rist
- Når kagen er kølet af, kan du lave din smørcreme
- Kom alle ingredienserne i en skål og pisk forsigtigt ingredienserne sammen
- Cremen skal kun lige samles og være glat og ensartet. Hvis du pisker for længe eller bliver cremen varm, så risikerer cremen at skille
- Pynt kagen med friske bær og så er den klar
- Efter der er kommet smørcreme på opbevares kagen på køl
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Jeg bruger en bradepande med målene 30×35