Følg med og sig hej 👉🏾
Snurrer Med Dadelremonce
Snurrer Med Dadelremonce

Snurrer Med Dadelremonce

Snurrer med dadelremonce ✨

Bløde, snaskede og uimodståelige!
De her snurre er fyldt med en lækker remonce lavet uden smør – men du kommer ikke til at savne det.

De søde dadler, den bløde marcipan og de varme krydderier som kanel og kardemomme giver en fantastisk dybde og smag.
Perfekte til en hyggelig kaffestund eller som en sød forkælelse til weekenden.

Har du prøvet at lave snurre før? Hvilket fyld er din favorit? 🤎

Kategori: Kager
5.0 fra 1 stemme
Antal

20

stk.
Arbejdstid

35

Minutter
Tilberedelsestid

2

timer 
Tid i alt

2

timer 

35

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Dej
  • 25 g gær

  • 1/2 dl lunket vand

  • 1 stk æg

  • 2 dl kærnemælk

  • 50 g blødt smør

  • 1/2 tsk salt

  • 2 spsk sukker

  • 450 g hvedemel

  • Dadelremonce
  • 14 stk store dadler - uden sten (ca. 150 g)

  • 100 g marcipan

  • 2 tsk kanel

  • 1/2 tsk kardemomme

  • 1 nip salt

  • Pensling og pynt
  • 1 stk æg

  • 4 spsk perlesukker

  • hakkede mandler - lille håndfuld

Sådan gør du

  • Dejen
  • Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt æg, kærnemælk, smeltet smør, salt, sukker og hvedemel
  • Ælt dejen godt på røremaskine i ca. 10 minutter, til den er glat og smidig
  • Dæk skålen til, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1,5 time
  • Dadelremonce
  • Udsten dadlerne, og sæt dem i blød i kogende vand i ca. 5 minutter, så de bliver bløde og saftige
  • Blend de opblødte dadler sammen med marcipan, kanel, kardemomme og salt i en minihakker, til du har en ensartet remonce
  • Samling og bagning
  • Rul den hævede dej ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 55 x 70 cm
  • Smør remoncen jævnt ud på dejen
  • Fold dejen ind over sig selv i tre lag på den lange siden
  • Skær dejen i 20 strimler
  • Sno hver strimmel, og vikl den omkring din pege- og langefinger. Stik enden op igennem midten for at forme en snurre
  • Placer snurrene på en bageplade med bagepapir
  • Snurrerne efterhæver 15 min. under plast og klæde
  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  • Pensling og pynt
  • Pensl de hævede snurrer med sammenpisket æg. Drys med perlesukker og hakkede mandler
  • Bag snurrene i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte
  • Lad dem køle lidt af, og nyd dem lune 
  • Velbekomme 

Spørgsmål, svar og tips

Granolaen kan holde sig op til en måned i en glasbeholder.

Server granolaen med yoghurt, mælk eller som topping på en smoothie bowl.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *