Følg med og sig hej 👉🏾
Små Hindbærtærter
Små Hindbærtærter

Små Hindbærtærter

Er du også helt vild med bær?♥️
Så skal du prøve de her helt uimodståelige hindbærtærter, som både er elegante og nemme at lave!

Med kun tre enkle elementer – en sprød mørdejsbund, en syrlig-sød hindbærkompot og luftig marengs på toppen – er de en sikker vinder til både gæster og hyggelige stunder.

Tærterne serveres som portionsstørrelser, hvilket gør dem perfekte til at imponere ved middagsbordet.

De er nemme at lave i forvejen, så du kan fokusere på dine gæster, når de ankommer.
Smuk, delikat og fyldt med smagen af hindbær – hvad mere kan man ønske sig? 🌟🍓

Kategori: Kager
5.0 fra 1 stemme
Antal

8

stk.
Arbejdstid

35

Minutter
Tilberedelsestid

1

time 
Tid i alt

1

time 

35

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Mørdej
  • 80 g smør

  • 160 g hvedemel

  • 40 g flormelis

  • 1/2 tsk salt

  • 1 stk æg

  • Hindbærkompot
  • 400 g frosne hindbær

  • 100 g sukker

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 2 spsk citronsaft

  • 1,5 tsk rød melatin

  • Marengs
  • 0,5 dl vand

  • 150 g sukker

  • 75 g æggehvide

  • 1 nip salt

  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du

  • Hindbærkompot
  • Kom alle ingredienser i gryden og kog det op
  • Tilsæt melatin til du har den ønskede konsistens
  • Tjek konsistensen ved at dyppe en ske i kompotten, og lad kompotten afkøle på skeen i køleskabet
  • Når den er fast kan, og der køres en finger igennem, som efterlader et ‘spor’, så er den færdig
  • Lad resten af kompotten køle i køleskabet, mens de andre elementer bliver lavet
  • Tærtebunde
  • Tænd ovnen på 200 grader alm
  • Kom alle ingredienser mørdejen i en foodprocessor eller lign. Eller samle det med hånden
  • Lad mørdejen hvile 1/2 time på frost
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og kom den i formene
  • Prik huller i dejene og blindbag dem i 10 min, fjern herefter det du blindbager med og giv tærterne yderligere 4 min uden noget over. De skal være gyldne og sprøde
  • Tag bundene ud af formene og lad dem køle helt af
  • Når både bunde og kompot er kølet af, så sprøjtes eller hældes kompotten ud på bundene
  • Marengs
  • Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge op til præcis 118 grader – brug et sukkertermometer
  • Pisk æggehviderne, til de er luftige og stive. Pisk sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle
  • Pisk salt og citronsaft i. Pisk fortsat i 10-12 minutter, til marengsen er blank og luftig
  • Fyld marengsen i en sprøjtepose med tylle. Brænd derefter marengsen forsigtigt med en gasbrænder, så den bliver gylden

Spørgsmål, svar og tips

Kom husholdningsfilm i dit fad, så du nemt at frigøre isen når den er frossen. Brug evt et glas fad, så du kan se at kiksene er placeret ovenpå hinanden i top og bund.

Isbarerne kan holde 1 mdr på frys i en lufttætbeholder.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.