Små Hindbærtærter
Er du også helt vild med bær?♥️
Så skal du prøve de her helt uimodståelige hindbærtærter, som både er elegante og nemme at lave!
Med kun tre enkle elementer – en sprød mørdejsbund, en syrlig-sød hindbærkompot og luftig marengs på toppen – er de en sikker vinder til både gæster og hyggelige stunder.
Tærterne serveres som portionsstørrelser, hvilket gør dem perfekte til at imponere ved middagsbordet.
De er nemme at lave i forvejen, så du kan fokusere på dine gæster, når de ankommer.
Smuk, delikat og fyldt med smagen af hindbær – hvad mere kan man ønske sig? 🌟🍓
8
stk.35
Minutter1
time1
time35
MinutterIngrediensliste
- Mørdej
80 g smør
160 g hvedemel
40 g flormelis
1/2 tsk salt
1 stk æg
- Hindbærkompot
400 g frosne hindbær
100 g sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk citronsaft
1,5 tsk rød melatin
- Marengs
0,5 dl vand
150 g sukker
75 g æggehvide
1 nip salt
1 tsk citronsaft
Sådan gør du
- Hindbærkompot
- Kom alle ingredienser i gryden og kog det op
- Tilsæt melatin til du har den ønskede konsistens
- Tjek konsistensen ved at dyppe en ske i kompotten, og lad kompotten afkøle på skeen i køleskabet
- Når den er fast kan, og der køres en finger igennem, som efterlader et ‘spor’, så er den færdig
- Lad resten af kompotten køle i køleskabet, mens de andre elementer bliver lavet
- Tærtebunde
- Tænd ovnen på 200 grader alm
- Kom alle ingredienser mørdejen i en foodprocessor eller lign. Eller samle det med hånden
- Lad mørdejen hvile 1/2 time på frost
- Rul dejen ud på et meldrysset bord og kom den i formene
- Prik huller i dejene og blindbag dem i 10 min, fjern herefter det du blindbager med og giv tærterne yderligere 4 min uden noget over. De skal være gyldne og sprøde
- Tag bundene ud af formene og lad dem køle helt af
- Når både bunde og kompot er kølet af, så sprøjtes eller hældes kompotten ud på bundene
- Marengs
- Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge op til præcis 118 grader – brug et sukkertermometer
- Pisk æggehviderne, til de er luftige og stive. Pisk sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle
- Pisk salt og citronsaft i. Pisk fortsat i 10-12 minutter, til marengsen er blank og luftig
- Fyld marengsen i en sprøjtepose med tylle. Brænd derefter marengsen forsigtigt med en gasbrænder, så den bliver gylden
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Kom husholdningsfilm i dit fad, så du nemt at frigøre isen når den er frossen. Brug evt et glas fad, så du kan se at kiksene er placeret ovenpå hinanden i top og bund.
Isbarerne kan holde 1 mdr på frys i en lufttætbeholder.