Følg med og sig hej 👉🏾
Små Hindbærtærter
Små Hindbærtærter

Små Hindbærtærter

Er du også helt vild med bær?♥️
Så skal du prøve de her helt uimodståelige hindbærtærter, som både er elegante og nemme at lave!

Med kun tre enkle elementer – en sprød mørdejsbund, en syrlig-sød hindbærkompot og luftig marengs på toppen – er de en sikker vinder til både gæster og hyggelige stunder.

Tærterne serveres som portionsstørrelser, hvilket gør dem perfekte til at imponere ved middagsbordet.

De er nemme at lave i forvejen, så du kan fokusere på dine gæster, når de ankommer.
Smuk, delikat og fyldt med smagen af hindbær – hvad mere kan man ønske sig? 🌟🍓

Kategori: Kager
5.0 fra 1 stemme
Antal

8

stk.
Arbejdstid

35

Minutter
Tilberedelsestid

1

time 
Tid i alt

1

time 

35

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Mørdej
  • 80 g smør

  • 160 g hvedemel

  • 40 g flormelis

  • 1/2 tsk salt

  • 1 stk æg

  • Hindbærkompot
  • 400 g frosne hindbær

  • 100 g sukker

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 2 spsk citronsaft

  • 1,5 tsk rød melatin

  • Marengs
  • 0,5 dl vand

  • 150 g sukker

  • 75 g æggehvide

  • 1 nip salt

  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du

  • Hindbærkompot
  • Kom alle ingredienser i gryden og kog det op
  • Tilsæt melatin til du har den ønskede konsistens
  • Tjek konsistensen ved at dyppe en ske i kompotten, og lad kompotten afkøle på skeen i køleskabet
  • Når den er fast kan, og der køres en finger igennem, som efterlader et ‘spor’, så er den færdig
  • Lad resten af kompotten køle i køleskabet, mens de andre elementer bliver lavet
  • Tærtebunde
  • Tænd ovnen på 200 grader alm
  • Kom alle ingredienser mørdejen i en foodprocessor eller lign. Eller samle det med hånden
  • Lad mørdejen hvile 1/2 time på frost
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og kom den i formene
  • Prik huller i dejene og blindbag dem i 10 min, fjern herefter det du blindbager med og giv tærterne yderligere 4 min uden noget over. De skal være gyldne og sprøde
  • Tag bundene ud af formene og lad dem køle helt af
  • Når både bunde og kompot er kølet af, så sprøjtes eller hældes kompotten ud på bundene
  • Marengs
  • Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge op til præcis 118 grader – brug et sukkertermometer
  • Pisk æggehviderne, til de er luftige og stive. Pisk sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle
  • Pisk salt og citronsaft i. Pisk fortsat i 10-12 minutter, til marengsen er blank og luftig
  • Fyld marengsen i en sprøjtepose med tylle. Brænd derefter marengsen forsigtigt med en gasbrænder, så den bliver gylden

Spørgsmål, svar og tips

Kom husholdningsfilm i dit fad, så du nemt at frigøre isen når den er frossen. Brug evt et glas fad, så du kan se at kiksene er placeret ovenpå hinanden i top og bund.

Isbarerne kan holde 1 mdr på frys i en lufttætbeholder.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *