Følg med og sig hej 👉🏾
Risengrød

Risengrød

Risengrød behøver ikke være en stressfaktor i julens travlhed! 🕰️
Med den her opskrift skal du kun bruge 15 minutter på aktivt arbejde – resten klarer ovnen for dig.

Slut med at stå og røre konstant og frygte, at grøden brænder på.
Metoden her sikrer en perfekt, cremet risengrød, hvor risene bevarer deres struktur, og du får tid til at nyde julehyggen i stedet.

Perfekt til juleaften eller som en hyggelig vinterret, der kræver minimal indsats og giver maksimal smag og stemning ♥️

Tid: Max 60 min.Kategori: Fest & HøjtiderAntal ingredienser: 1-3 ingredienser
5.0 fra 2 stemmer
Antal personer

4

stk.
Arbejdstid

15

Minutter
Tilberedelsestid

45

Minutter
Tid i alt

1

time 
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 2 dl vand

  • 3 dl grødris

  • 1 liter mælk (jeg bruger minimælk, men brug den type mælk, du foretrækker)

  • 1 nip salt

  • Tilbehør
  • 2 spsk sukker

  • 1 tsk kanel

  • 1 stk smørklat til servering

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 125 grader varmluft
  • Brug en gryde, der kan tåle at gå i ovnen, og som har et tætsluttende låg
  • Kom vand og ris i gryden, og kog vandet ind i risene under omrøring
  • Tilsæt mælken, og lad det koge op, mens du rører rundt ca. 10 minutter. Rør i 8-taller så du kommer helt ud i alle hjørnerne
  • Sæt gryden med låg i ovnen på en bageplade, som du sætter ind i den nederste tredjedel, og lad grøden bage i 35 minutter
  • Tag gryden ud af ovnen med varmehandsker på – både gryden og låget er meget varme
  • Fjern låget, og rør grøden sammen
  • Lad grøden stå og trække i 5 minutter, så mælken trænger helt ind i risene. Så har du den lækreste risengrød
  • Bland sukker og kanel til kanelsukker, og servér grøden med en smørklat

Spørgsmål, svar og tips

Lav risalamande ved at lade risengrøden køle helt af. Tilsæt 1 dl letpisket fløde og kornene af 1/2 vaniljestang fordelt i 1 spsk sukker. Kom evt 1 håndfuld smuttede og hakket mandler i grøden. Husk den hele mandel til juleaften.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.