Risengrød
Risengrød behøver ikke være en stressfaktor i julens travlhed! 🕰️
Med den her opskrift skal du kun bruge 15 minutter på aktivt arbejde – resten klarer ovnen for dig.
Slut med at stå og røre konstant og frygte, at grøden brænder på.
Metoden her sikrer en perfekt, cremet risengrød, hvor risene bevarer deres struktur, og du får tid til at nyde julehyggen i stedet.
Perfekt til juleaften eller som en hyggelig vinterret, der kræver minimal indsats og giver maksimal smag og stemning ♥️
4
stk.15
Minutter45
Minutter1
timeIngrediensliste
2 dl vand
3 dl grødris
1 liter mælk (jeg bruger minimælk, men brug den type mælk, du foretrækker)
1 nip salt
- Tilbehør
2 spsk sukker
1 tsk kanel
1 stk smørklat til servering
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 125 grader varmluft
- Brug en gryde, der kan tåle at gå i ovnen, og som har et tætsluttende låg
- Kom vand og ris i gryden, og kog vandet ind i risene under omrøring
- Tilsæt mælken, og lad det koge op, mens du rører rundt ca. 10 minutter. Rør i 8-taller så du kommer helt ud i alle hjørnerne
- Sæt gryden med låg i ovnen på en bageplade, som du sætter ind i den nederste tredjedel, og lad grøden bage i 35 minutter
- Tag gryden ud af ovnen med varmehandsker på – både gryden og låget er meget varme
- Fjern låget, og rør grøden sammen
- Lad grøden stå og trække i 5 minutter, så mælken trænger helt ind i risene. Så har du den lækreste risengrød
- Bland sukker og kanel til kanelsukker, og servér grøden med en smørklat
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Lav risalamande ved at lade risengrøden køle helt af. Tilsæt 1 dl letpisket fløde og kornene af 1/2 vaniljestang fordelt i 1 spsk sukker. Kom evt 1 håndfuld smuttede og hakket mandler i grøden. Husk den hele mandel til juleaften.