Rabarbersnurrer
Rabarbersnurrer fyldt med friskhed og solrige vibes – perfekt til at give dig lidt sommerstemning hele året rundt! ☀️🌟
Med rabarber fra haven (eller fryseren, hvis du har nogle liggende) får du en let og lækker version af snurrer, der er både sprøde og fyldt med smag.
Den friske rabarber giver en syrlig kontrast til den søde dej, og den knasende top af perlesukker gør dem ekstra uimodståelige🥨
De er også perfekte, hvis du skal lave noget lækkert til mange – måske til en havefest, når du får gæster eller som en sommerlig snack til kaffen.
Jeg kan garantere, at de vil bringe solen frem! 🥳🍓
14
stk.40
Minutter2
timer5
Minutter2
timer45
MinutterIngrediensliste
- Dej
25 g gær
1,5 dl lunken vand
1 stk æg
2 dl kærnemælk
1 tsk salt
75 g smeltet smør
2 spsk sukker
400 g hvedemel
- Remonce
60 g blødt smør
60 g sukker
100 g marcipan
- Rabarberkompot
200 g rabarber
30 g sukker
2 spsk citronsaft
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk melatin
- Andet
1 stk æg til pensling
2 spsk perlesukker til at drysse ovenpå
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser til dejen i en røreskål og rør til dejen slipper skålens kanter, tager ca 10 minutter ved høj hastighed
- Lad dejen hæve 1 time under plast og et klæde et lunt sted (vigtigt med plast og temp).
- Bland, imens dejen, hæver alle ingredienser til remoncen sammen, så det er en ensartet masse
- Kom derefter alle ingredienser i gryden til kompotten og kog dem op. Juster med melatin alt efter vandindhold i rabarberne
- Rul dejen ud i 50x60 og smør remonce og kompot på den nederste halvdel. Luk den anden halvdel dej ned over.
- Lav 14 strimler af ca 2,5 cm. og sno dem hver især, som angivet i videoen
- Snurrerne skal efterhæve dækket under plast og klæde et lunt sted 45 minutter
- Tænd ovnen på 200 grader alm
- Pensl snurrerne og drys med perlesukker
- Bages midt i ovnen 15-18 min. de skal være godt gyldne i top og bund
- Køles af på rist
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Sådan kan du vurdere, om du har kommet nok melatin i din kompot: tag en tsk af din kompot på en tallerken og stil det på køl. Når den er kold, kan du se, om du skal tilsætte mere Melatin til hele kompotten, eller om du er tilfreds.