
Rabarbercrumble
Rabarbercrumble med marcipan 🍰✨
Denne crumblekage er både nem at lave og fuld af smag.
Kombinationen af rabarber og marcipan giver en perfekt balance mellem syrlighed og sødme, mens den sprøde crumble sætter prikken over i’et.
Rabarbercrumble er oplagt til større selskaber, da den samles i ét fad og kræver minimal indsats.
Den kan også fryses og genvarmes, så du altid har en dessert klar.
Du kan nemt variere crumblen med den frugt, du har ved hånden – en alsidig og lækker klassiker!
6
personer10
Minutter35
Minutter45
MinutterIngrediensliste
- Rabarber
450 g rabarber, ca 1 cm
200 g jordbær (friske eller frosne)
70 g sukker
1,5 dl vand
- Crumble
125 g havregryn
50 g smør (evt revet, så er det lettere at ælte)
100 g marcipan, revet
50 g hakkede mandler
2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk salt
- Græsk yoghurt creme
400 g græsk yoghurt 2%
2 spsk vaniljesukker
2 spsk flormelis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
- Halvér rabarberne og skær rabarber i stykker a ca 2-3 cm og vend dem i sukker. Kom rabarberne i et fad og kom 1-2 dl vand i bunden af fadet (afhænger af hvor modne rabarberne er, jo mere umodne, desto mere vand skal der til at blødgøre dem. Jeg brugte 2 dl)
- Vend alle crumble ingredienser sammen, bland dem godt og fordel dejen ud over rabarberne
- Bag crumble-kagen midt i ovnen i ca 35 min, til crumblen er gylden og rabarberne er møre
- Serveres lun med græsk yoghurt creme til eller let pisket flødeskum. Velbekom 🌟