Følg med og sig hej 👉🏾
Rabarbercrumble
Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble med marcipan 🍰✨

Denne crumblekage er både nem at lave og fuld af smag.
Kombinationen af rabarber og marcipan giver en perfekt balance mellem syrlighed og sødme, mens den sprøde crumble sætter prikken over i’et.

Rabarbercrumble er oplagt til større selskaber, da den samles i ét fad og kræver minimal indsats.
Den kan også fryses og genvarmes, så du altid har en dessert klar.

Du kan nemt variere crumblen med den frugt, du har ved hånden – en alsidig og lækker klassiker!

Tid: Max 60 min.Kategori: Kager
0.0 fra 0 stemmer
Personer

6

personer
Arbejdstid

10

Minutter
Tilberedelsestid

35

Minutter
Tid i alt

45

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Rabarber
  • 450 g rabarber, ca 1 cm

  • 200 g jordbær (friske eller frosne)

  • 70 g sukker

  • 1,5 dl vand

  • Crumble
  • 125 g havregryn

  • 50 g smør (evt revet, så er det lettere at ælte)

  • 100 g marcipan, revet

  • 50 g hakkede mandler

  • 2 tsk vaniljepulver

  • 1/2 tsk salt

  • Græsk yoghurt creme
  • 400 g græsk yoghurt 2%

  • 2 spsk vaniljesukker

  • 2 spsk flormelis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
  • Halvér rabarberne og skær rabarber i stykker a ca 2-3 cm og vend dem i sukker. Kom rabarberne i et fad og kom 1-2 dl vand i bunden af fadet (afhænger af hvor modne rabarberne er, jo mere umodne, desto mere vand skal der til at blødgøre dem. Jeg brugte 2 dl)
  • Vend alle crumble ingredienser sammen, bland dem godt og fordel dejen ud over rabarberne
  • Bag crumble-kagen midt i ovnen i ca 35 min, til crumblen er gylden og rabarberne er møre
  • Serveres lun med græsk yoghurt creme til eller let pisket flødeskum. Velbekom 🌟

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *