NEM Æbletærte
NEM æbletærte - med 1000-lag… næsten 🍎
ENDELIG en kage med æble, hvor der rent faktisk er STORE mængder æble! Så er du æbleelsker, så er den til DIG.
Æbletærten er svampet og lækker - helt uden mørdej og istedet en meget nem dej. Dejen er lynhurtig at lave, så indsatsen ligger i at skære de lækre tynde æbler, som ligger sig i mellem dejen og giver det smukkeste snit i kagen.
Smagen er fuld af sødme fra æblerne, den lækre bagte dej mellem lagene og en sprød top af mandler og perlesukker 🤤
8
stk30
Minutter1
time15
Minutter1
time45
MinutterIngrediensliste
- Dej
1 kg æbler (800g renset for kernehus)
80 g hvedemel
1 dl sukker
30 g smeltet smør
1,5 dl mælk
3 stk æg
2 tsk kanel
1 spsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
- Til toppen
35 g hakkede mandler
1,5 spsk perlesukker
Sådan gør du
- Rens æblerne for mærker, fjern kernehus og skær dem i tynde skiver af ca 2 mm. Jeg bruger et mandolinjern, du kan skære dem i hænderne ved at halvere æblet og skære skiver, det er nemmest
- Lav en dej af mel, æg, sukker, mælk, smør, janel, vanilje, bagepulver og salt
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
- Vend de tynde æbleskiver og dejen sammen, der skal vendes et par gange, for at komme dejen imellem de tynde æblelag
- Kom æblekagen op i springformen (Ø23) eller bradepanden og tryk dejen og æblerne lidt ned, så det passer til formen
- Drys hakkede mandler og perlesukker ovenpå
- Bag tærten i 1 time og 15 minutter
- Lad kagen køle af inden servering, når kagen er bagt er den fugtig og blød indeni og sprød i kanten og på toppen
- Server kagen med is, creme fraiche eller græsk yoghurt. Velbekom⭐
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Æbletærten er god at lave til mange personer, og kan laves i alle slags forme. En bradepande vil også være god. Så kan du skære kagen ud i firkanter og få de fineste æblesnitter.