Følg med og sig hej 👉🏾
NEM Æbletærte
NEM Æbletærte

NEM Æbletærte

NEM æbletærte - med 1000-lag… næsten 🍎

ENDELIG en kage med æble, hvor der rent faktisk er STORE mængder æble! Så er du æbleelsker, så er den til DIG.

Æbletærten er svampet og lækker - helt uden mørdej og istedet en meget nem dej. Dejen er lynhurtig at lave, så indsatsen ligger i at skære de lækre tynde æbler, som ligger sig i mellem dejen og giver det smukkeste snit i kagen.

Smagen er fuld af sødme fra æblerne, den lækre bagte dej mellem lagene og en sprød top af mandler og perlesukker 🤤

Kategori: Kager
0.0 fra 0 stemmer
Personer

8

stk
Arbejdstid

30

Minutter
Tilberedelsestid

1

time 

15

Minutter
Tid i alt

1

time 

45

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Dej
  • 1 kg æbler (800g renset for kernehus)

  • 80 g hvedemel

  • 1 dl sukker

  • 30 g smeltet smør

  • 1,5 dl mælk

  • 3 stk æg

  • 2 tsk kanel

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 1 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk salt

  • Til toppen
  • 35 g hakkede mandler

  • 1,5 spsk perlesukker

Sådan gør du

  • Rens æblerne for mærker, fjern kernehus og skær dem i tynde skiver af ca 2 mm. Jeg bruger et mandolinjern, du kan skære dem i hænderne ved at halvere æblet og skære skiver, det er nemmest
  • Lav en dej af mel, æg, sukker, mælk, smør, janel, vanilje, bagepulver og salt
  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  • Vend de tynde æbleskiver og dejen sammen, der skal vendes et par gange, for at komme dejen imellem de tynde æblelag
  • Kom æblekagen op i springformen (Ø23) eller bradepanden og tryk dejen og æblerne lidt ned, så det passer til formen
  • Drys hakkede mandler og perlesukker ovenpå
  • Bag tærten i 1 time og 15 minutter
  • Lad kagen køle af inden servering, når kagen er bagt er den fugtig og blød indeni og sprød i kanten og på toppen
  • Server kagen med is, creme fraiche eller græsk yoghurt. Velbekom⭐

Spørgsmål, svar og tips

Æbletærten er god at lave til mange personer, og kan laves i alle slags forme. En bradepande vil også være god. Så kan du skære kagen ud i firkanter og få de fineste æblesnitter. 

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.