Følg med og sig hej 👉🏾
Mini Pølsehorn med Rugbrød
Mini Pølsehorn med Rugbrød

Mini Pølsehorn med Rugbrød

Pølsehorn med rugbrød – 24 stk 🌭

Giv dit rugbrød nyt liv! ♻️
De her fuldkornsrige pølsehorn er perfekte, hvis du har et par skiver tørt rugbrød liggende – i stedet for at smide dem ud, bliver de tryllet om til saftige, smagfulde pølsehorn med den bedste struktur og en mild, rund smag 😍

De holder sig bløde længe, er geniale til madpakken og et sikkert hit som mellemmåltid, når sulten melder sig 🌾✨

Hvornår har du lyst til pølsehorn? Herhjemme er svaret altid: nu! 😄

Kategori: Brød & Bagværk
0.0 fra 0 stemmer
Antal

24

stk
Arbejdstid

30

Minutter
Tilberedelsestid

1

time 

20

Minutter
Tid i alt

1

time 

50

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 25 g gær

  • 3 dl lun mælk (lillefinger varmt)

  • 50 g blødt smør

  • 1,5 tsk salt

  • 500 g maitobamel

  • 150 g rugbrød (findelt i blender, minihakker eller hakket fint med kniv)

  • 2 stk æg

  • 24 stk små pølser (eller 8 store delt i tre)

  • 1 stk sammenpisket æg til pensling

  • evt. sesamfrø til drys

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en røreskål, og ælt dejen i ca. 10 minutter ved mellem- og høj hastighed, til dejen slipper dejkrogen og slår mod skålens kant
  • Dæk skålen med dejen med plast og klæde, og lad dejen hæve i 30 minutter
  • Kom dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i to (ca. 525 g pr. stykke), og rul dejen ud i bagepladestørrelse
  • Løft den første dej op på bagepapir, og fordel pølserne i fire rækker med seks pølser i hver
  • Rul den anden dej ud, og læg den ovenpå som låg
  • Skær ned mellem pølserne med en pizzaskærer, og trim kanterne. Bag et par boller af den overskydende dej
  • Dæk igen med plast og klæde, og lad hæve 30 minutter
  • Lav ridser i dejen, pensl med æg, og drys med sesamfrø
  • Bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte

Spørgsmål, svar og tips

De er lige så gode kolde som lune – og perfekte til fryseren, så du altid har lidt lækkert klar til madkassen

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.