
Mini Pølsehorn med Rugbrød
Pølsehorn med rugbrød – 24 stk 🌭
Giv dit rugbrød nyt liv! ♻️
De her fuldkornsrige pølsehorn er perfekte, hvis du har et par skiver tørt rugbrød liggende – i stedet for at smide dem ud, bliver de tryllet om til saftige, smagfulde pølsehorn med den bedste struktur og en mild, rund smag 😍
De holder sig bløde længe, er geniale til madpakken og et sikkert hit som mellemmåltid, når sulten melder sig 🌾✨
Hvornår har du lyst til pølsehorn? Herhjemme er svaret altid: nu! 😄
24
stk30
Minutter1
time20
Minutter1
time50
MinutterIngrediensliste
25 g gær
3 dl lun mælk (lillefinger varmt)
50 g blødt smør
1,5 tsk salt
500 g maitobamel
150 g rugbrød (findelt i blender, minihakker eller hakket fint med kniv)
2 stk æg
24 stk små pølser (eller 8 store delt i tre)
1 stk sammenpisket æg til pensling
evt. sesamfrø til drys
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en røreskål, og ælt dejen i ca. 10 minutter ved mellem- og høj hastighed, til dejen slipper dejkrogen og slår mod skålens kant
- Dæk skålen med dejen med plast og klæde, og lad dejen hæve i 30 minutter
- Kom dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i to (ca. 525 g pr. stykke), og rul dejen ud i bagepladestørrelse
- Løft den første dej op på bagepapir, og fordel pølserne i fire rækker med seks pølser i hver
- Rul den anden dej ud, og læg den ovenpå som låg
- Skær ned mellem pølserne med en pizzaskærer, og trim kanterne. Bag et par boller af den overskydende dej
- Dæk igen med plast og klæde, og lad hæve 30 minutter
- Lav ridser i dejen, pensl med æg, og drys med sesamfrø
- Bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
De er lige så gode kolde som lune – og perfekte til fryseren, så du altid har lidt lækkert klar til madkassen








