Krydderkage Med Marcipan
Krydret æblekage med marcipan - under 1 time fra start til servering 🤩
Oplevelsen med denne kage er en svampet krydderkage med smag af æble i dejen og, med syrlige æbler med let bid, på toppen.
De smukke æbler på toppen er super nemme at lave - og dekorative 🍎
De varme krydderier gør den oplagt som julekage.
Den kan medbringes på job, til julehygge og serveres med et glas gløgg. Fx en æblegløgg. Er du til krydderkage og max på smag??
Tid: Max 60 min.Kategori: Kager
Portion
1
stkArbejdstid
25
MinutterTilberedelsestid
35
MinutterTid i alt
1
time
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
90 g sukker
90 g smør
2 æg
150 g hvedemel
100 g marcipan, revet
1 dl græsk yoghurt / eller yoghurt naturel
150 g revet æble
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 nip salt
300 g æbler (i tynde skiver til toppen)
Sådan gør du
- Skær dine æbler i tynde skiver. Skær 4 stykker af æblet, rundt om kernehuset. Skær enten med mandolinjern eller en skarp kniv tynde skiver af æblerne. Saml æblerne i små “bunker”, æblestykkerne behøver ikke være lige store.
- Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
- Pisk sukker, smør og æg luftigt.
- Tilsæt revet æble, revet marcipan og yoghurt, og vend det forsigtigt i dejen.
- Sigt hvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme og salt i dejen, og vend det sammen til en ensartet masse.
- Hæld dejen i en springform (eller brug den form du har) beklædt med bagepapir og stik rækker af tynde æblestykker ned i dejen med lidt mellemrum, så dejen kan hæve op om æblerne.
- Bag kagen ved 200°C (almindelig ovn) i ca. 35 minutter, til der ikke hænger dej ved fx en kødnål eller knivspids.
- Lad kagen køle af og samle sig, før du serverer enten som den er, eller med is eller græsk yoghurt … måske creme fraiche? Velbekomme!✨