Følg med og sig hej 👉🏾
Krydderkage Med Marcipan
Krydderkage Med Marcipan

Krydderkage Med Marcipan

Krydret æblekage med marcipan - under 1 time fra start til servering 🤩

Oplevelsen med denne kage er en svampet krydderkage med smag af æble i dejen og, med syrlige æbler med let bid, på toppen.
De smukke æbler på toppen er super nemme at lave - og dekorative 🍎

De varme krydderier gør den oplagt som julekage.
Den kan medbringes på job, til julehygge og serveres med et glas gløgg. Fx en æblegløgg. Er du til krydderkage og max på smag??

Tid: Max 60 min.Kategori: Kager
0.0 fra 0 stemmer
Portion

1

stk
Arbejdstid

25

Minutter
Tilberedelsestid

35

Minutter
Tid i alt

1

time 
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 90 g sukker

  • 90 g smør

  • 2 æg

  • 150 g hvedemel

  • 100 g marcipan, revet

  • 1 dl græsk yoghurt / eller yoghurt naturel

  • 150 g revet æble

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 tsk kanel

  • 1 tsk kardemomme

  • 1 nip salt

  • 300 g æbler (i tynde skiver til toppen)

Sådan gør du

  • Skær dine æbler i tynde skiver. Skær 4 stykker af æblet, rundt om kernehuset. Skær enten med mandolinjern eller en skarp kniv tynde skiver af æblerne. Saml æblerne i små “bunker”, æblestykkerne behøver ikke være lige store.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
  • Pisk sukker, smør og æg luftigt.
  • Tilsæt revet æble, revet marcipan og yoghurt, og vend det forsigtigt i dejen.
  • Sigt hvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme og salt i dejen, og vend det sammen til en ensartet masse.
  • Hæld dejen i en springform (eller brug den form du har) beklædt med bagepapir og stik rækker af tynde æblestykker ned i dejen med lidt mellemrum, så dejen kan hæve op om æblerne.
  • Bag kagen ved 200°C (almindelig ovn) i ca. 35 minutter, til der ikke hænger dej ved fx en kødnål eller knivspids.
  • Lad kagen køle af og samle sig, før du serverer enten som den er, eller med is eller græsk yoghurt … måske creme fraiche? Velbekomme!✨

2 kommentarer til “Krydderkage Med Marcipan”

    1. Hej Inger
      Jeg synes æblerne på toppen er lækrest når den er nybagt. De bliver mere bløde når den står. Så jeg vil ikke have et problem med at gemme den og spise den dagene efter, men hvis det fx er til gæster, så vil jeg bage den frisk. Kh Louise

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.