Koldhævede Boller - 5T
Lækre koldhævede boller på kun 5 timer! 🍞
Vil du have sprøde og luftige boller med masser af smag uden at skulle vente til dagen efter?
Dejen laves hurtigt på røremaskine, hvor den æltes til et stærkt glutennetværk. Derefter hæver den først på køl og siden på køkkenbordet – nemt og effektivt.
Med rugmel og manitoba får du en perfekt krumme og skøn smag 😍
Se videoen for tips til, hvordan dejen skal se ud, og hvordan du nemt former bollerne. Friskbagte boller samme dag – så bliver det ikke bedre!
Kategori: Brød & Bagværk
Antal
24
stkArbejdstid
30
MinutterTilberedelsestid
4
timer30
MinutterTid i alt
5
timer
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
15 g gær
800 ml lunken vand
150 g yoghurt naturel
200 g havregryn
170 g rugmel
700 g manitobamel
1,5 spsk salt
Sådan gør du
- Opløs gær i vandet, tilsæt de øvrige ingredienser og rør til dejen er ensartet og ru i overfladen.
- Sluk for røremaskinen, lad dejen hvile i skålen i 10-15 min.
- Rør dejen ved fuld hastighed i 15 min til dejen slipper kanten, er blevet sej, fast og er helt glat + du kan lave glutentesten og strække dejen mellem fingrene.
- Dejen hæver 2,5-3 timer på køl til dobbelt størrelse i en skål med plastic over (fx i røreskålen).
- Tag dejen ud og stå 1/2 time på køkkenbordet.
- Tændes ovnen på 230 grader varmluft.
- Tag dejen ud på bordet og skær forsigtigt boller af dejen og sæt dem på bagepapir.
- Bollerne kommes i ovnen og bages i 12-15 min - de skal være mørkegyldne og sprøde på overfladen for at udvikle den bedste smag med en sej skorpe og en saftig krumme. Jeg får det bedste resultatet ved at bage en plade af gangen. Velbekom 🌟