Følg med og sig hej 👉🏾
Koldhævede Boller – 5T
Koldhævede Boller - 5T

Koldhævede Boller - 5T

Lækre koldhævede boller på kun 5 timer! 🍞

Vil du have sprøde og luftige boller med masser af smag uden at skulle vente til dagen efter?
Dejen laves hurtigt på røremaskine, hvor den æltes til et stærkt glutennetværk. Derefter hæver den først på køl og siden på køkkenbordet – nemt og effektivt.

Med rugmel og manitoba får du en perfekt krumme og skøn smag 😍

Se videoen for tips til, hvordan dejen skal se ud, og hvordan du nemt former bollerne. Friskbagte boller samme dag – så bliver det ikke bedre!

Kategori: Brød & Bagværk
5.0 fra 1 stemme
Antal

24

stk
Arbejdstid

30

Minutter
Tilberedelsestid

4

timer 

30

Minutter
Tid i alt

5

timer 
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 15 g gær

  • 800 ml lunken vand

  • 150 g yoghurt naturel

  • 200 g havregryn

  • 170 g rugmel

  • 700 g manitobamel

  • 1,5 spsk salt

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet, tilsæt de øvrige ingredienser og rør til dejen er ensartet og ru i overfladen.
  • Sluk for røremaskinen, lad dejen hvile i skålen i 10-15 min.
  • Rør dejen ved fuld hastighed i 15 min til dejen slipper kanten, er blevet sej, fast og er helt glat + du kan lave glutentesten og strække dejen mellem fingrene.
  • Dejen hæver 2,5-3 timer på køl til dobbelt størrelse i en skål med plastic over (fx i røreskålen).
  • Tag dejen ud og stå 1/2 time på køkkenbordet.
  • Tændes ovnen på 230 grader varmluft.
  • Tag dejen ud på bordet og skær forsigtigt boller af dejen og sæt dem på bagepapir.
  • Bollerne kommes i ovnen og bages i 12-15 min - de skal være mørkegyldne og sprøde på overfladen for at udvikle den bedste smag med en sej skorpe og en saftig krumme. Jeg får det bedste resultatet ved at bage en plade af gangen. Velbekom 🌟

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *