Følg med og sig hej 👉🏾
Kokossnitter
Kokossnitter

Kokossnitter

Saftige og sprøde kokossnitter med chokolade og marcipan 🍫🥥

Kombinationen af saftig kokos, blød og chewy marcipan og et sprødt chokoladeknæk – alt samlet i én lækker snitte!

Jeg opfandt denne "dovne" opskrift, da jeg ikke gad stå og forme kokostoppe – og resultatet blev helt fantastisk!
Kokossnitterne er nemme at lave og passer perfekt til alt fra hyggelige kaffepauser til festlige anledninger.

Tjek også Spørgsmål & Tips for idéer til servering og variationer.
Lad os komme i gang med at bage! 🥳

Tid: Max 60 min.Kategori: Snacks & Små Lækkerier
0.0 fra 0 stemmer
Antal

25

stk
Arbejdstid

35

Minutter
Tilberedelsestid

18

Minutter
Tid i alt

53

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 200 g kokosmel

  • 150 g sukker

  • 150 g marcipan

  • 2 stk æg

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk salt

  • Skal og saft 1/2 citron

  • 150 g mørk chokolade min. 55 %

  • ... fordel evt en håndfuld kokoschip på toppen af den smeltede chokolade

Sådan gør du

  • Kom kokosmel, sukker, marcipan, vanijlesukker, æg, salt & citron op i en skål og rør det til en ensartet masse
  • Kom kokosmassen ud på bagepapir og rul det ud i 1,5 cm tykkelse i en firkant af ca 20X20 cm. Ret evt kanterne til med en pallette, ellers er det så fint med et mere rustikt look
  • Bag kokosmassen i 16-18 min ved 180 gader. Den skal være gylden
  • Tag den bagte kokosmasse ud af ovnene og fordel straks chokoladeknapper eller hakket chokolade på toppen, så det kan smelte (kom evt lidt sølvpapir over for at holde på varmen mens det smelter). Smør chokoladen ud i et jævnt lag og pynt evt med kokoschips på toppen
  • Køl den store kokosbar ned på en bagerist og kom den på køl, så chokoladen sætter sig, herefter kan du skære de størrelser ud der passer
  • Jeg har skåret ud i ca 4X4 cm og får ca 25 barer. Velbekom ⭐

Spørgsmål, svar og tips

Opbevar kokossnitterne i en lufttætbeholder på køl. 

Kokossnitterne kan bruges både som konfekt med lidt glimmer på eller som alternativ til kransekagen til nytår

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *