
Kokossnitter
Saftige og sprøde kokossnitter med chokolade og marcipan 🍫🥥
Kombinationen af saftig kokos, blød og chewy marcipan og et sprødt chokoladeknæk – alt samlet i én lækker snitte!
Jeg opfandt denne "dovne" opskrift, da jeg ikke gad stå og forme kokostoppe – og resultatet blev helt fantastisk!
Kokossnitterne er nemme at lave og passer perfekt til alt fra hyggelige kaffepauser til festlige anledninger.
Tjek også Spørgsmål & Tips for idéer til servering og variationer.
Lad os komme i gang med at bage! 🥳
25
stk35
Minutter18
Minutter53
MinutterIngrediensliste
200 g kokosmel
150 g sukker
150 g marcipan
2 stk æg
2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
Skal og saft 1/2 citron
150 g mørk chokolade min. 55 %
... fordel evt en håndfuld kokoschip på toppen af den smeltede chokolade
Sådan gør du
- Kom kokosmel, sukker, marcipan, vanijlesukker, æg, salt & citron op i en skål og rør det til en ensartet masse
- Kom kokosmassen ud på bagepapir og rul det ud i 1,5 cm tykkelse i en firkant af ca 20X20 cm. Ret evt kanterne til med en pallette, ellers er det så fint med et mere rustikt look
- Bag kokosmassen i 16-18 min ved 180 gader. Den skal være gylden
- Tag den bagte kokosmasse ud af ovnene og fordel straks chokoladeknapper eller hakket chokolade på toppen, så det kan smelte (kom evt lidt sølvpapir over for at holde på varmen mens det smelter). Smør chokoladen ud i et jævnt lag og pynt evt med kokoschips på toppen
- Køl den store kokosbar ned på en bagerist og kom den på køl, så chokoladen sætter sig, herefter kan du skære de størrelser ud der passer
- Jeg har skåret ud i ca 4X4 cm og får ca 25 barer. Velbekom ⭐
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Opbevar kokossnitterne i en lufttætbeholder på køl.
Kokossnitterne kan bruges både som konfekt med lidt glimmer på eller som alternativ til kransekagen til nytår