Kærnemælks Koldskål
Koldskål med rugbrødskammerjunkere 🤤🥣
Hjemmelavet koldskål på under 30 minutter?
Ja, det kan faktisk godt lade sig gøre! Opskriften er supernem og kræver kun få ingredienser, som du måske allerede har i køleskabet.
Som prikken over i’et serveres den med sprøde rugbrødskammerjunkere, der både er nemme at lave og giver et lækkert twist til den klassiske koldskål - og samtidig bekæmper madspild.
Perfekt til en hurtig sommerdessert, en let aftensnack eller når du bare har lyst til noget friskt og cremet! 🥄🌞
6
stk.15
Minutter10
Minutter25
MinutterIngrediensliste
- Koldskål
2 stk æggeblommer (1 bæger past.)
50 g sukker
600 g yoghurt naturel 0,5%
400 g kærnemælk
2 tsk vaniljesukker
1/4 tsk kardemomme
1/4 stk øko citron (skallen derfra)
1/2 stk øko citron (saften derfra)
- Rugbrødskammerjunker
40 g smør
200 g rugbrød i tern
1 tsk brun farin
1/2 tsk kardemomme
Sådan gør du
- Koldskål
- Pisk æg, sukker, vaniljesukker og kardemomme lyst og luftigt
- Kom yoghurt og kærnemælk i blandingen. Smag til med citronskal og saft
- Rugbrødskammerjunker
- Smelt smør på panden og skær rugbrød i tern
- Rist rugbrødsternene sammen med brun farin og kardemomme
- Rist til de er gyldne og crunchy. Det bliver de først helt, når de er afkølet
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Kom husholdningsfilm i dit fad, så du nemt at frigøre isen når den er frossen. Brug evt et glas fad, så du kan se at kiksene er placeret ovenpå hinanden i top og bund.
Isbarerne kan holde 1 mdr på frys i en lufttætbeholder.