Følg med og sig hej 👉🏾
Kærnemælks Koldskål
Kærnemælks Koldskål

Kærnemælks Koldskål

Koldskål med rugbrødskammerjunkere 🤤🥣

Hjemmelavet koldskål på under 30 minutter?
Ja, det kan faktisk godt lade sig gøre! Opskriften er supernem og kræver kun få ingredienser, som du måske allerede har i køleskabet.

Som prikken over i’et serveres den med sprøde rugbrødskammerjunkere, der både er nemme at lave og giver et lækkert twist til den klassiske koldskål - og samtidig bekæmper madspild.

Perfekt til en hurtig sommerdessert, en let aftensnack eller når du bare har lyst til noget friskt og cremet! 🥄🌞

Tid: Max 30 min.Kategori: Morgenmad
0.0 fra 0 stemmer
Antal personer

6

stk.
Arbejdstid

15

Minutter
Tilberedelsestid

10

Minutter
Tid i alt

25

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Koldskål
  • 2 stk æggeblommer (1 bæger past.)

  • 50 g sukker

  • 600 g yoghurt naturel 0,5%

  • 400 g kærnemælk

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1/4 tsk kardemomme

  • 1/4 stk øko citron (skallen derfra)

  • 1/2 stk øko citron (saften derfra)

  • Rugbrødskammerjunker
  • 40 g smør

  • 200 g rugbrød i tern

  • 1 tsk brun farin

  • 1/2 tsk kardemomme

Sådan gør du

  • Koldskål
  • Pisk æg, sukker, vaniljesukker og kardemomme lyst og luftigt
  • Kom yoghurt og kærnemælk i blandingen. Smag til med citronskal og saft
  • Rugbrødskammerjunker
  • Smelt smør på panden og skær rugbrød i tern
  • Rist rugbrødsternene sammen med brun farin og kardemomme
  • Rist til de er gyldne og crunchy. Det bliver de først helt, når de er afkølet

Spørgsmål, svar og tips

Kom husholdningsfilm i dit fad, så du nemt at frigøre isen når den er frossen. Brug evt et glas fad, så du kan se at kiksene er placeret ovenpå hinanden i top og bund.

Isbarerne kan holde 1 mdr på frys i en lufttætbeholder.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.