Følg med og sig hej 👉🏾
Kærnemælks Koldskål
Kærnemælks Koldskål

Kærnemælks Koldskål

Koldskål med rugbrødskammerjunkere 🤤🥣

Hjemmelavet koldskål på under 30 minutter?
Ja, det kan faktisk godt lade sig gøre! Opskriften er supernem og kræver kun få ingredienser, som du måske allerede har i køleskabet.

Som prikken over i’et serveres den med sprøde rugbrødskammerjunkere, der både er nemme at lave og giver et lækkert twist til den klassiske koldskål - og samtidig bekæmper madspild.

Perfekt til en hurtig sommerdessert, en let aftensnack eller når du bare har lyst til noget friskt og cremet! 🥄🌞

Tid: Max 30 min.Kategori: Morgenmad
0.0 fra 0 stemmer
Antal personer

6

stk.
Arbejdstid

15

Minutter
Tilberedelsestid

10

Minutter
Tid i alt

25

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Koldskål
  • 2 stk æggeblommer (1 bæger past.)

  • 50 g sukker

  • 600 g yoghurt naturel 0,5%

  • 400 g kærnemælk

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1/4 tsk kardemomme

  • 1/4 stk øko citron (skallen derfra)

  • 1/2 stk øko citron (saften derfra)

  • Rugbrødskammerjunker
  • 40 g smør

  • 200 g rugbrød i tern

  • 1 tsk brun farin

  • 1/2 tsk kardemomme

Sådan gør du

  • Koldskål
  • Pisk æg, sukker, vaniljesukker og kardemomme lyst og luftigt
  • Kom yoghurt og kærnemælk i blandingen. Smag til med citronskal og saft
  • Rugbrødskammerjunker
  • Smelt smør på panden og skær rugbrød i tern
  • Rist rugbrødsternene sammen med brun farin og kardemomme
  • Rist til de er gyldne og crunchy. Det bliver de først helt, når de er afkølet

Spørgsmål, svar og tips

Kom husholdningsfilm i dit fad, så du nemt at frigøre isen når den er frossen. Brug evt et glas fad, så du kan se at kiksene er placeret ovenpå hinanden i top og bund.

Isbarerne kan holde 1 mdr på frys i en lufttætbeholder.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *