Følg med og sig hej 👉🏾
Fuldkorns Chiaboller
Fuldkorns Chiaboller

Fuldkorns Chiaboller

Hvem elsker ikke duften af nybagte boller om morgenen?
Og hvad hvis jeg fortalte dig, at du kan få dem hurtigt på bordet, uden at bruge tid på at arbejde med dejen om morgenen? 😅😍

Chiabollerne er supernemme at lave, da dejen forberedes dagen før og får lov at hvile natten over. Når du vågner, er det bare at forme bollerne og bage dem – så har du friskbagte, luftige boller med minimal indsats!

Med fuldkorn og et syrligt twist fra æblecidereddike, minder de om surdejsboller, men uden alt det arbejde.
Perfekte til en lækker morgenmad eller som et sundt mellemmåltid! 🙌🏼✨

Kategori: Brød & Bagværk
0.0 fra 0 stemmer
Antal

28

stk.
Arbejdstid

20

Minutter
Tilberedelsestid

8

timer 
Tid i alt

8

timer 

20

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 25 g gær

  • 1200 ml vand

  • 25 g chiafrø

  • 100 g havregryn

  • 1 spsk honning

  • 300 g ølandshvedemel

  • 300 g hvedemel

  • 400 g manitobamel

  • 150 g fuldkornsmel

  • 2 spsk salt

  • 2 spsk æblecidereddike

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet
  • Kom de øvrige ingredienser i og rør 5 min på højeste hastighed til dejen er samlet og ensartet
  • Lad dejen hvile i 10 min i skålen og rør derefter igen på højeste hastighed, indtil dejen slipper skålens kanter - ca 10-15 min
  • Vend kaffemousse og isbase sammen - og tilsæt evt 2 spsk chokoladekugler (hvis du har lyst)
  • Lav glutentesten (se i min video, hvordan jeg spænder dejen ud mellem fingrene), hvis der går hul i dejen, så skal den røres mere
  • Kom olivenolie i bøtter eller skål og kom dejen i. Den skal være på køl til næste dag. Obs den vokser meget
  • Næste dag: Tag gerne dejen ud af køleskabet 2 timer før bagning
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Lad en plade blive i ovnen
  • Del dejen op i bollerne og sæt dem på bagepapir ca 6-8 stk pr. plade
  • Træk bollerne over på den varme plade fra ovnen og sæt dem ind
  • Kast ca. 1/2 dl varm vand ind i et ildfast fad i bunden af ovnen, så der skabes damp
  • Bages i 10 min på 250 grader og herefter skrues ned på 200 grader i 5 min. Den høje varme giver en crunchy skorpe og en blød midte
  • Afkøles på rist

Spørgsmål, svar og tips

Isbarerne kan holde 1 mdr på frys i en lufttætbeholder.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *