
Foccacia
Foccacia - 4 ingredienser, 4 timer 😍
Et lækker stort foccaciabrød til tapas, sandwich
- og du behøver ikke vente til i morgen, det er klar I DAG.
Det er hurtigmetoden, ingen nattehævning - og det smager suuper lækkert.
Du kan eksempelvis servere brødet til en salat eller bruge brødet til sandwich 🥪
Kategori: Brød & BagværkAntal ingredienser: 4-5 ingredienser
Antal
32
stkArbejdstid
3
timer40
MinutterTilberedelsestid
20
MinutterTid i alt
4
timer
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
10 g gær
550 ml vand (stuetemperatur)
200 g Tipo 00 mel
550 g bagehvedemel (købt i Rema1000)
1,5 spsk salt
3/4 dl olivenolie
evt. 8 cherry tomater i halve, 8 Oliven u/sten i skiver og bladene fra en kvist rosmarin
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt mel og salt og rør det hele godt rundt. Alt melet skal være absorberet i væsken og dejen skrabes ned af kanterne
- Dæk skålen med husholdningsfilm, plastic eller et låg. Husk at vælg en stor skål fra starten, du skal kunne komme ned og få fat om dejen og folde den. Dejen hæver meget
- Lad dejen stå på køkkenbordet i 3 timer. Fold dejen ind under sig selv 1 gang i timen, dvs. 3 gange. Den 3. gang løfter du brødet over på en bradepande med olivenolie
- Kom olivenolie på toppen af foccaciadejen og fordel dejen godt med fingrene (den hæver meget, så du kan godt skubbe lidt rundt med den) og herefter pynter du den med dit favorit-topping, jeg bruger oliven, cherrytomater, rosmarin og flagesalt
- Foccaciabrødet hæver 40 min under plast (for at bibeholde fugten i dejen)
- Tænd ovnen på 240 grader alm ovn og sæt brødet ind
- Brødet er færdigt når det er gyldent på toppen og det lyder hult under bunden, ca 20 min. Velbekom og god fornøjelse 👏