Fastelavnsboller Med Fuldkorn
Svampede og lækre gammeldags fastelavnsbolle med creme. Ooog lidt marcipan og chokolade 🍫
Skal du hygge om dig selv, så lav de her lækre fastelavnsboller med hjemmelavet creme.
Det er ikke svært. Se i videoen herunder hvordan du gør.
Jeg tilsætter lidt fuldkornsmel, det giver et dejligt bid i dejen og gør, at kagen mætter lidt mere, det er jo rent win 🌟
Kategori: Kager
Antal
16
stkArbejdstid
2
timer15
MinutterTilberedelsestid
15
MinutterTid i alt
2
timer30
Minutter
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
- Dej
25 g gær
1/2 dl lunken vand
1 æg
2 dl letmælk
1 tsk salt
75 g smør
2 spsk sukker
360 g hvedemel
40 g fuldkornsmel
1 æg (til pensling)
evt hakket chokolade eller marcipan til at komme ind i bollen også
- Creme
3 dl mælk
2 æg
3 spsk sukker
1,5 tsk maizena
3 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Dejen samles
- Kom gær i en skål sammen med lunken vand og opløs gæren heri, tilsæt æg, mælk, smeltet smør og sukker. Hvedemel, salt og fuldkornsmel kommes i og dejen røres sammen på røremaskine i 5 min
- Dejen skrabes ned af siderne inden hævning, den er fugtig og klistret. Hæver i skålen 45 min et lunt sted
- Cremen forberedes
- Kom alle ingredienser i gryden, og varm cremen op ved middelvarme, indtil den tykner. Det må ikke koge, så koagulerer ægget og cremen skiller. Se konsistensen i videoen
- Den varme creme stilles på frost i en flad beholder, og afkøles her mens dejen hæver
- Samling og bagning
- Dejen udrulles, skæres i firkanter og der kommes ca 1,5 spsk creme i og gerne lidt hakket chokolade eller marcipan
- Saml fastelavnsbollerne så cremen bliver inde ved at klemme alle samlinger godt sammen (se videoen)
- Efterhæver under et klæde i 15 min
- Ovnen tændes på 200 grader alm ovn
- Bollerne pensles med stuetemp. æg og bages i den øvereste 1/3 del af ovnen i ca 12 min til de er gyldne
- Afkøles på rist og pyntes med glasur