Følg med og sig hej 👉🏾
Fastelavnsboller Med Fuldkorn
Fastelavnsboller Med Fuldkorn

Fastelavnsboller Med Fuldkorn

Svampede og lækre gammeldags fastelavnsbolle med creme. Ooog lidt marcipan og chokolade 🍫

Skal du hygge om dig selv, så lav de her lækre fastelavnsboller med hjemmelavet creme.
Det er ikke svært. Se i videoen herunder hvordan du gør.

Jeg tilsætter lidt fuldkornsmel, det giver et dejligt bid i dejen og gør, at kagen mætter lidt mere, det er jo rent win 🌟

Kategori: Kager
5.0 fra 1 stemme
Antal

16

stk
Arbejdstid

2

timer 

15

Minutter
Tilberedelsestid

15

Minutter
Tid i alt

2

timer 

30

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Dej
  • 25 g gær

  • 1/2 dl lunken vand

  • 1 æg

  • 2 dl letmælk

  • 1 tsk salt

  • 75 g smør

  • 2 spsk sukker

  • 360 g hvedemel

  • 40 g fuldkornsmel

  • 1 æg (til pensling)

  • evt hakket chokolade eller marcipan til at komme ind i bollen også

  • Creme
  • 3 dl mælk

  • 2 æg

  • 3 spsk sukker

  • 1,5 tsk maizena

  • 3 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Dejen samles
  • Kom gær i en skål sammen med lunken vand og opløs gæren heri, tilsæt æg, mælk, smeltet smør og sukker. Hvedemel, salt og fuldkornsmel kommes i og dejen røres sammen på røremaskine i 5 min
  • Dejen skrabes ned af siderne inden hævning, den er fugtig og klistret. Hæver i skålen 45 min et lunt sted
  • Cremen forberedes
  • Kom alle ingredienser i gryden, og varm cremen op ved middelvarme, indtil den tykner. Det må ikke koge, så koagulerer ægget og cremen skiller. Se konsistensen i videoen
  • Den varme creme stilles på frost i en flad beholder, og afkøles her mens dejen hæver
  • Samling og bagning
  • Dejen udrulles, skæres i firkanter og der kommes ca 1,5 spsk creme i og gerne lidt hakket chokolade eller marcipan
  • Saml fastelavnsbollerne så cremen bliver inde ved at klemme alle samlinger godt sammen (se videoen)
  • Efterhæver under et klæde i 15 min
  • Ovnen tændes på 200 grader alm ovn
  • Bollerne pensles med stuetemp. æg og bages i den øvereste 1/3 del af ovnen i ca 12 min til de er gyldne
  • Afkøles på rist og pyntes med glasur

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.