Følg med og sig hej 👉🏾
Fastelavnsboller Med Fuldkorn
Fastelavnsboller Med Fuldkorn

Fastelavnsboller Med Fuldkorn

Svampede og lækre gammeldags fastelavnsbolle med creme. Ooog lidt marcipan og chokolade 🍫

Skal du hygge om dig selv, så lav de her lækre fastelavnsboller med hjemmelavet creme.
Det er ikke svært. Se i videoen herunder hvordan du gør.

Jeg tilsætter lidt fuldkornsmel, det giver et dejligt bid i dejen og gør, at kagen mætter lidt mere, det er jo rent win 🌟

Kategori: Kager
5.0 fra 1 stemme
Antal

16

stk
Arbejdstid

2

timer 

15

Minutter
Tilberedelsestid

15

Minutter
Tid i alt

2

timer 

30

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Dej
  • 25 g gær

  • 1/2 dl lunken vand

  • 1 æg

  • 2 dl letmælk

  • 1 tsk salt

  • 75 g smør

  • 2 spsk sukker

  • 360 g hvedemel

  • 40 g fuldkornsmel

  • 1 æg (til pensling)

  • evt hakket chokolade eller marcipan til at komme ind i bollen også

  • Creme
  • 3 dl mælk

  • 2 æg

  • 3 spsk sukker

  • 1,5 tsk maizena

  • 3 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Dejen samles
  • Kom gær i en skål sammen med lunken vand og opløs gæren heri, tilsæt æg, mælk, smeltet smør og sukker. Hvedemel, salt og fuldkornsmel kommes i og dejen røres sammen på røremaskine i 5 min
  • Dejen skrabes ned af siderne inden hævning, den er fugtig og klistret. Hæver i skålen 45 min et lunt sted
  • Cremen forberedes
  • Kom alle ingredienser i gryden, og varm cremen op ved middelvarme, indtil den tykner. Det må ikke koge, så koagulerer ægget og cremen skiller. Se konsistensen i videoen
  • Den varme creme stilles på frost i en flad beholder, og afkøles her mens dejen hæver
  • Samling og bagning
  • Dejen udrulles, skæres i firkanter og der kommes ca 1,5 spsk creme i og gerne lidt hakket chokolade eller marcipan
  • Saml fastelavnsbollerne så cremen bliver inde ved at klemme alle samlinger godt sammen (se videoen)
  • Efterhæver under et klæde i 15 min
  • Ovnen tændes på 200 grader alm ovn
  • Bollerne pensles med stuetemp. æg og bages i den øvereste 1/3 del af ovnen i ca 12 min til de er gyldne
  • Afkøles på rist og pyntes med glasur

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *