Chokorug
CHOKORUG af overskudsrugbrød 🤎♻️
Chokorug smager vidunderligt af syrligt rugbrød, sødt og mørkt af chokolade og har knas og bid fra mandler og græskarkerner.
Mine chokorug er lavet af overskudsrugbrød - og med få ekstra ingredienser, har du den lækreste chokorug.
Server den til en lækker kop kaffe, kom den i madpakken eller server som det søde til en brunch.
Tid: Max 60 min.Kategori: Snacks & Små Lækkerier
Antal
20
stkArbejdstid
15
MinutterTilberedelsestid
45
MinutterTid i alt
1
time
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
300 g rugbrød (jeg bruger solsikkerugbrød)
3 æg (M/L)
100 g mørk chokolade (den billige fra Brugsen, max 50%)
70 g hakkede mandler
1 dl sirup
75 g græskarkerner
1,5 tsk bagepulver
2 spsk kakaopulver
1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Smuldr rugbrødet i stykker med hænderne (eller kom det i en hakker) og tilsæt æg
- Hak mandler og chokolade groft og kom det op i skålen til rugbrødet sammen med sirup
- Tilsæt kakao, salt og bagepulver og rør det hele sammen til en ensartet masse
- Lad dejen hvile og samle sig 30 min, imens du varmer ovnen op
- Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
- Ta en stor spsk dej (ca 35 gram) og form dejen med fugtige hænder og sæt dine chokorug på en plade
- Bage chokorug midt i ovnen ca 12 min
- Lad nu dine chokorug køle helt af på en rist, så de samler sig igen og så er de klar til servering. Velbekom😋
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Hvordan kan chokorug opbevares?
Dine chokorug kan fryses, tø op i madkassen eller lunes i mikroovnen inden servering