Følg med og sig hej 👉🏾
Chokorug

Chokorug

CHOKORUG af overskudsrugbrød 🤎♻️

Chokorug smager vidunderligt af syrligt rugbrød, sødt og mørkt af chokolade og har knas og bid fra mandler og græskarkerner.

Mine chokorug er lavet af overskudsrugbrød - og med få ekstra ingredienser, har du den lækreste chokorug.

Server den til en lækker kop kaffe, kom den i madpakken eller server som det søde til en brunch.

Tid: Max 60 min.Kategori: Snacks & Små Lækkerier
5.0 fra 1 stemme
Antal

20

stk
Arbejdstid

15

Minutter
Tilberedelsestid

45

Minutter
Tid i alt

1

time 
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 300 g rugbrød (jeg bruger solsikkerugbrød)

  • 3 æg (M/L)

  • 100 g mørk chokolade (den billige fra Brugsen, max 50%)

  • 70 g hakkede mandler

  • 1 dl sirup

  • 75 g græskarkerner

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 2 spsk kakaopulver

  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Smuldr rugbrødet i stykker med hænderne (eller kom det i en hakker) og tilsæt æg
  • Hak mandler og chokolade groft og kom det op i skålen til rugbrødet sammen med sirup
  • Tilsæt kakao, salt og bagepulver og rør det hele sammen til en ensartet masse
  • Lad dejen hvile og samle sig 30 min, imens du varmer ovnen op
  • Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
  • Ta en stor spsk dej (ca 35 gram) og form dejen med fugtige hænder og sæt dine chokorug på en plade
  • Bage chokorug midt i ovnen ca 12 min
  • Lad nu dine chokorug køle helt af på en rist, så de samler sig igen og så er de klar til servering. Velbekom😋

Spørgsmål, svar og tips

Dine chokorug kan fryses, tø op i madkassen eller lunes i mikroovnen inden servering

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *