Blomme Kompot
Lav en skøn blomme kompot som du kan bruge i kager, på din yoghurt eller ovenpå en lækker ostemad ✨
Jeg bager min blomme kompot, så bevarer blommerne en masse smag, og det er NEMT.
Blommerne bliver dejligt bløde, når de bages og kan herefter moses sammen med en gaffel ♥️
2
mellem store glas30
Minutter40
Minutter1
time10
MinutterIngrediensliste
- Bagte Gulerødder
1 kg udstenet blommer (ca 1,2 kg)
2 tsk vaniljesukker
4 spsk flormelis
... evt lidt skal og saft fra en 1/4 øko citron
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn
- Del blommerne i halve og udsten dem. Kom blommerne i et fad, og tilsæt vaniljesukker og evt. citron
- Bag blommerne i 35-40 min indtil de er bløde og porøse, så de kan deles med en gaffel
- ag fadet ud af ovnene og smag til med flormelis, mængden kan variere efter hvor søde blommerne er og hvad du foretrækker
- Kompotten kommes på glas og opbevares på køl i 14 dage og ellers fryses det ned. Velbekom ⭐
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Kom kompotten på Atamon skyllede glas, så kan den holde sig 1 mdr uden for køl. Ellers kan den holde 1-2 uger på rene glas i køleskabet og op til 6 mdr på frost.
Tilsæt flormelis til sidst når blommerne er bagt, men stadig lune, på den måde kan du justere ift. sødmen i blommerne.
I slutningen af sæsonen er blommerne meget modne og er derfor mere søde i smagen, men det kan variere alt efter sorten.