Følg med og sig hej 👉🏾
Blomme Kompot

Blomme Kompot

Lav en skøn blomme kompot som du kan bruge i kager, på din yoghurt eller ovenpå en lækker ostemad ✨

Jeg bager min blomme kompot, så bevarer blommerne en masse smag, og det er NEMT.

Blommerne bliver dejligt bløde, når de bages og kan herefter moses sammen med en gaffel ♥️

Kategori: MorgenmadAntal ingredienser: 4-5 ingredienser
0.0 fra 0 stemmer
Antal

2

mellem store glas
Arbejdstid

30

Minutter
Tilberedelsestid

40

Minutter
Tid i alt

1

time 

10

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Bagte Gulerødder
  • 1 kg udstenet blommer (ca 1,2 kg)

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 4 spsk flormelis

  • ... evt lidt skal og saft fra en 1/4 øko citron

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn
  • Del blommerne i halve og udsten dem. Kom blommerne i et fad, og tilsæt vaniljesukker og evt. citron
  • Bag blommerne i 35-40 min indtil de er bløde og porøse, så de kan deles med en gaffel
  • ag fadet ud af ovnene og smag til med flormelis, mængden kan variere efter hvor søde blommerne er og hvad du foretrækker
  • Kompotten kommes på glas og opbevares på køl i 14 dage og ellers fryses det ned. Velbekom ⭐

Spørgsmål, svar og tips

Kom kompotten på Atamon skyllede glas, så kan den holde sig 1 mdr uden for køl. Ellers kan den holde 1-2 uger på rene glas i køleskabet og op til 6 mdr på frost.

Tilsæt flormelis til sidst når blommerne er bagt, men stadig lune, på den måde kan du justere ift. sødmen i blommerne.
I slutningen af sæsonen er blommerne meget modne og er derfor mere søde i smagen, men det kan variere alt efter sorten.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *