Følg med og sig hej 👉🏾
Biscotti med Mandler
Biscotti med Rugbrød

Biscotti med Rugbrød

Biscotti med rugbrødsrester, mandler og citron🌾☕
Sprøde, gyldne og fulde af smag – de her biscotti er den italienske klassiker med et nordisk twist.

I stedet for at smide rugbrødsresterne ud, får de nyt liv i de lækre småkager, hvor de giver en dyb, let saltet smag,
som passer perfekt til den søde småkage med sprøde mandler.

Biscotti med rugbrød og mandler er nemme at bage, kræver få ingredienser og får deres karakteristiske knas, når de bages to gange.

De holder sig sprøde i ugevis, så du kan roligt bage en god portion –
perfekte til kaffen, som værtindegave eller til hyggestunder i hverdagen ☕✨

Opskriften er fra min kogebog “Rugbrød – Brug dine rester”, hvor rugbrødsrester bliver forvandlet til alt fra morgenmad, snacks, kager, lette retter og desserter.

Tid: Max 60 min.Kategori: Kager
5.0 fra 2 stemmer
Antal

35

stk
Arbejdstid

15

Minutter
Tilberedelsestid

40

Minutter
Tid i alt

55

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 200 g rugbrød

  • 2 stk æg

  • 150 g sukker

  • 50 g smeltet smør

  • 125 g hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 0,5 tsk salt

  • 1 stk økologisk citron (skallen derfra - kan undlades)

  • 175 g mandler

Sådan gør du

  • Findel rugbrødet i minihakker eller foodprocessor, og stil det til side 
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps, og vend rugbrødskrummerne i æggesnapsen sammen 
    med smeltet smør, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, salt, citronskal og hele mandler
  • Lad dejen hvile ½ time på køkkenbordet, så dejen samler sig
  • Tænd ovnen pa 175 °C (varmluft)
  • Del dejen i 2 rektangler (5 x 35 cm) på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en spiseske til at sætte dejen på (du kan bruge en sprøjtepose). Dejen vil flyde lidt ud under bagning
  • Bag dejen i 20 minutter – lad stængerne køle lidt af på en bagepapiret i ca. 3 minutter
  • Imens stængerne er lune, skær diagonale 1 cm tykke skiver – og vend kagerne på højkant. Bag dem i 8 min. på den ene side. Vend kagerne, og bag dem i 8 min. på den anden side. Kagerne skal være godt gyldne
  • Kagerne er bløde, når de kommer ud, men bliver sprøde og lækre, når de køler af – hvis ikke, så giv dem en tur mere i ovnen. Det kan være fugtigheden i rugbrødet, der gør, at de skal have 5 min. mere
  • Kagerne skal køle helt af på en bagerist, inden de kommer i kagedåsen

Spørgsmål, svar og tips

De er lige så gode kolde som lune – og perfekte til fryseren, så du altid har lidt lækkert klar til madkassen

4 kommentarer til “Biscotti med Mandler”

    1. Hej Susanne Jeg beregner ikke kcal på opskrifterne. Skriv ingredienser og antal ind i div kaloriebregner apps eller ChatGPT og få svaret der. Men der er masser ad fibre og meget lidt smør i opskriften til 40 småkager. Kh Louise

    1. Hej Vivi. Jeg beregner ikke kcal på opskrifterne. Kom ingredienser og antal ind i div kaloriebregner apps eller ChatGPT og få svaret der. Men der er masser ad fibre og meget lidt smør i opskriften til 40 småkager. Dbh Louise

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.