
Biscotti med Rugbrød
Biscotti med rugbrødsrester, mandler og citron🌾☕
Sprøde, gyldne og fulde af smag – de her biscotti er den italienske klassiker med et nordisk twist.
I stedet for at smide rugbrødsresterne ud, får de nyt liv i de lækre småkager, hvor de giver en dyb, let saltet smag,
som passer perfekt til den søde småkage med sprøde mandler.
Biscotti med rugbrød og mandler er nemme at bage, kræver få ingredienser og får deres karakteristiske knas, når de bages to gange.
De holder sig sprøde i ugevis, så du kan roligt bage en god portion –
perfekte til kaffen, som værtindegave eller til hyggestunder i hverdagen ☕✨
Opskriften er fra min kogebog “Rugbrød – Brug dine rester”, hvor rugbrødsrester bliver forvandlet til alt fra morgenmad, snacks, kager, lette retter og desserter.
35
stk15
Minutter40
Minutter55
MinutterIngrediensliste
200 g rugbrød
2 stk æg
150 g sukker
50 g smeltet smør
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
0,5 tsk salt
1 stk økologisk citron (skallen derfra - kan undlades)
175 g mandler
Sådan gør du
- Findel rugbrødet i minihakker eller foodprocessor, og stil det til side
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps, og vend rugbrødskrummerne i æggesnapsen sammen
med smeltet smør, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, salt, citronskal og hele mandler - Lad dejen hvile ½ time på køkkenbordet, så dejen samler sig
- Tænd ovnen pa 175 °C (varmluft)
- Del dejen i 2 rektangler (5 x 35 cm) på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en spiseske til at sætte dejen på (du kan bruge en sprøjtepose). Dejen vil flyde lidt ud under bagning
- Bag dejen i 20 minutter – lad stængerne køle lidt af på en bagepapiret i ca. 3 minutter
- Imens stængerne er lune, skær diagonale 1 cm tykke skiver – og vend kagerne på højkant. Bag dem i 8 min. på den ene side. Vend kagerne, og bag dem i 8 min. på den anden side. Kagerne skal være godt gyldne
- Kagerne er bløde, når de kommer ud, men bliver sprøde og lækre, når de køler af – hvis ikke, så giv dem en tur mere i ovnen. Det kan være fugtigheden i rugbrødet, der gør, at de skal have 5 min. mere
- Kagerne skal køle helt af på en bagerist, inden de kommer i kagedåsen
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
De er lige så gode kolde som lune – og perfekte til fryseren, så du altid har lidt lækkert klar til madkassen










4 kommentarer til “Biscotti med Mandler”
Hvor mange kalorier/ fibre er der 🤔
Hej Susanne Jeg beregner ikke kcal på opskrifterne. Skriv ingredienser og antal ind i div kaloriebregner apps eller ChatGPT og få svaret der. Men der er masser ad fibre og meget lidt smør i opskriften til 40 småkager. Kh Louise
Hvor mange kalorier er der i 100 gram
Hej Vivi. Jeg beregner ikke kcal på opskrifterne. Kom ingredienser og antal ind i div kaloriebregner apps eller ChatGPT og få svaret der. Men der er masser ad fibre og meget lidt smør i opskriften til 40 småkager. Dbh Louise