Følg med og sig hej 👉🏾
Æltefri Fødselsdagsboller
Æltefri Fødselsdagsboller

Æltefri Fødselsdagsboller

THE ONE AND ONLY - Fødselsdagsboller 🇩🇰

Skal du lave luftige og lækre fødselsdagsboller på under 2 timer?
Så prøv de her fødselsdagsboller med minimal indsats og uden at ælte.

Opskriften er fra min morfar, som altid bagte de her boller, da jeg var barn. Siden hen min mor - og nu jeg… Velsmag og kærlighed i en og samme bolle ♥️

Kategori: Brød & Bagværk
5.0 fra 4 stemmer
Antal

18

stk
Arbejdstid

30

Minutter
Tilberedelsestid

1

time 

30

Minutter
Tid i alt

2

timer 
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 4 dl mælk

  • 150 g smør

  • 3 stk æg

  • 50 g gær

  • 70 g sukker

  • 800 g hvedemel

  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Smør smeltes forsigtigt i mælken og ved lillefingervarmt, så opløses gær i den lune mælk og smør
  • Æg og sukker kommes i skålen og den lune blanding tilsættes og det hele blandes sammen
  • 3/4 af melet og salt tilsættes og dejen røres sammen med en grydeske. Resten af melet tilsættes lidt efter lidt
  • Dejen bliver i skålen, den er sticky og hænger ved skeen - den skal ikke æltes
  • Dejen hæver 1 time til dobbelt størrelse et lunt sted, fx ovenpå en radiator, under plast+klæde, det holder på fugten og varmen
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Når dejen er hævet formes der til boller ved at vende dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. Den skal stadig ikke æltes
  • Skær stykker af dejen (ca 80 g hver) og form nænsomt dejen til boller med hænderne (kom lidt mel på fingrene, så dejen ikke hænger i)
  • Bollerne hæver på pladen i 15 min og pensles med æg og bages herefter ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft
  • Bank under bundne bollerne når de 15 min er gået, der skal lyde en hul lyd og de skal være gyldne både på toppen og i bunden

2 kommentarer til “Æltefri Fødselsdagsboller”

  1. Lige et tip…
    En let måde at bage boller…
    Jeg laver dejen helt klar, triller bollerne som sættes på et skærebræt med bagepapir med god afstand…når de er frosne kan de lægges i en pose og fylder ikke..
    Jeg tager dem op og sætter dem på en bageplade …lader dem hæve natten over ca
    7 timer..og de er klar til at blive bagt…
    Så er der frisk morgenrøde..

    1. Det lyder helt helt fantastisk. At for at dele. Har du mon prøvet metoden med de her boller også? Kh Louise

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.