
Æltefri Fødselsdagsboller
THE ONE AND ONLY - Fødselsdagsboller 🇩🇰
Skal du lave luftige og lækre fødselsdagsboller på under 2 timer?
Så prøv de her fødselsdagsboller med minimal indsats og uden at ælte.
Opskriften er fra min morfar, som altid bagte de her boller, da jeg var barn. Siden hen min mor - og nu jeg… Velsmag og kærlighed i en og samme bolle ♥️
Kategori: Brød & Bagværk
Antal
18
stkArbejdstid
30
MinutterTilberedelsestid
1
time30
MinutterTid i alt
2
timer
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
4 dl mælk
150 g smør
3 stk æg
50 g gær
70 g sukker
800 g hvedemel
1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Smør smeltes forsigtigt i mælken og ved lillefingervarmt, så opløses gær i den lune mælk og smør
- Æg og sukker kommes i skålen og den lune blanding tilsættes og det hele blandes sammen
- 3/4 af melet og salt tilsættes og dejen røres sammen med en grydeske. Resten af melet tilsættes lidt efter lidt
- Dejen bliver i skålen, den er sticky og hænger ved skeen - den skal ikke æltes
- Dejen hæver 1 time til dobbelt størrelse et lunt sted, fx ovenpå en radiator, under plast+klæde, det holder på fugten og varmen
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Når dejen er hævet formes der til boller ved at vende dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. Den skal stadig ikke æltes
- Skær stykker af dejen (ca 80 g hver) og form nænsomt dejen til boller med hænderne (kom lidt mel på fingrene, så dejen ikke hænger i)
- Bollerne hæver på pladen i 15 min og pensles med æg og bages herefter ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft
- Bank under bundne bollerne når de 15 min er gået, der skal lyde en hul lyd og de skal være gyldne både på toppen og i bunden
2 kommentarer til “Æltefri Fødselsdagsboller”
Lige et tip…
En let måde at bage boller…
Jeg laver dejen helt klar, triller bollerne som sættes på et skærebræt med bagepapir med god afstand…når de er frosne kan de lægges i en pose og fylder ikke..
Jeg tager dem op og sætter dem på en bageplade …lader dem hæve natten over ca
7 timer..og de er klar til at blive bagt…
Så er der frisk morgenrøde..
Det lyder helt helt fantastisk. At for at dele. Har du mon prøvet metoden med de her boller også? Kh Louise