Æblecrumble Med Marcipan
Æblecrumble er ikke bare lækkert, det er også super nemt, særligt hvis du skal lave til mange og det gerne må gå lidt stærkt 🌪️🍎
Opskriften er også velegnet til dig, der har en stor mængde æbler, og gerne vil gøre et godt indhug i dem.
- så lad mig præsentere en lækker og nem kage med sæsonens æbler.
Bruger du marcipan i din crumble, så får du en endnu mere intens smag af bagte mandler og en lidt chewy konsistens.
Det er så lækkert 👌
6
personer20
Minutter40
Minutter1
timeIngrediensliste
- Æble
1 kg æbler med skræl (uden kernehus)
60 g sukker
1 spsk kanel
- Crumble
125 g havregryn
20 g sukker
1 tsk kanel
50 g smør (stuetemp)
115 g marcipan
2 tsk vaniljesukker
50 g mandler
1 nip salt
- Hvis du har lyst...
...serveres lun med græsk yoghurt 2 % smagt til med vaniljesukker og lidt flormelis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
- Skær æblerne i tern a ca 2 cm og vend dem i sukker og kanel
- Bag æblerne med sukker og kanel i 20 min
- Vend alle crumble ingredienser sammen, bland dem godt og fordel dejen ud over æblerne
- Bag æblerne med crumble færdig midt i ovnen i ca. 20 min
- Æblecrumblen serveres lun med græsk yoghurt 2 % smagt til med vaniljesukker og lidt flormelis. Velbekom 🌟
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Vidste du at du kan fryse en bagt æblecrumble? Tag den fra fryseren, lad den tø op på køllenbordet på en rist og lun den så den er gennemvarm og servere den. Det smager SÅ GODT!