Æblebrød Uden Smør
ÆbleBRØD uden smør 🍎
Leder du efter en opskrift, der er både lækker og lidt lettere? Så er et æblebrød uden smør lige noget for dig!
Det er svampet, sødt og nemt at lave – og så er det klar på under en time ⏰🤩
Perfekt til at stille den lille sukkertrang eller som en sød overraskelse i madpakken.
De tynde æbleringe giver brødet en dejlig tekstur og gør hver bid til en fornøjelse.
Denne opskrift er oplagt at gemme i kategorien “må godt” – så lad os komme i gang!
Tid: Max 60 min.Kategori: Kager
Personer
6
stkArbejdstid
10
MinutterTilberedelsestid
40
MinutterTid i alt
50
Minutter
Hold skærmen tændt
Ingrediensliste
220 g æble i tynde skiver (3 mellemstore æbler)
110 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
3 æg
130 g hvedemel
3 tsk stødt kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
evt lidt flormelis til toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 g alm ovn
- Skær æblerne i tynde skiver evt på et mandolinjern og stil dem til side
- Pisk æg, brun farin og vaniljesukker luftigt - gerne 5 min på en røremaskine. Det skal skummet GODT op og blive sejt i konsistensen
- Sigt de tørre ingredienser i dejen og vend det rundt (mel, kanel, kardemomme, bagepulver og salt)
- Kom æbleskiverne i og vend rundt så de dækkes af dej
- Fordel dejen i en rugbrødsform (ca 20x10 cm) og bag den i ca 35-40 min. Stik en kniv eller strikkepind i midten - når der ikke hænger dej ved, er den færdigbagt
- Når kagen er kølet af kan du drysse lidt flormelis på toppen. Velbekom ⭐️