Følg med og sig hej 👉🏾
Mandelcreme

Mandelcreme

Mandelcreme 3 ingredienser 🤎🌰

Leder du efter en lækker, smagfuld, og ikke for sød “Nutella” til dit brød?
Måske du ligesom som jeg synes at Nutella er lækker, men også godt kan tænke dig et sundere alternativ?

Her får du opskriften på en lækker mandelcreme, mandelsmørepålæg eller mandelspread (kært barn..)

Det er nemt og der er KUN 3 ingredienser - og måske også lidt bedre råvarer end almindelig købe nutella 😉

Tid: Max 30 min.Kategori: MorgenmadAntal ingredienser: 1-3 ingredienser
5.0 fra 1 stemme
Portioner

1

Arbejdstid

20

Minutter
Tilberedelsestid

10

Minutter
Tid i alt

30

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 200 g ristede mandler

  • 100 g mørk chokolade (jeg bruger Callebeaut 55%)

  • 3/4 dl sirup

  • 1 dl vand

  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm ovn, rist mandlerne i 10 minutter
  • Kom mandlerne i din hakker eller food processor og kør dem så glat som muligt, det kan tage alt mellem 3 og 10 min. Jeg anbefaler at du bruger en større blender/processor end den jeg bruger i videoen
  • Kom sirup op i mandelmassen og bland det i
  • Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad og kom den smeltede chokolade op til mandelmassen. Kom herefter vand i. Husk at cremen sætter sig og bliver mere fast, så kom minimum 3/4 dl vand i og gerne mere, hvis du ønsker en mere lind konsistens. Obs. "nutellaen" bliver mere fast når den står både pga. chokoladen der sætter sig og mandlerne der absorbere væske, så tilsæt mere vand hvis du godt kan lide en mere flydende konsistens.
  • Kør mandelnutellaen glat og homogen, og så er den klar til servering. Jeg kan godt lidt at tilsætte lidt flagesalt, men det er en smagssag. Så husk at smag på din mandelnutella. Velbekom😋

Spørgsmål, svar og tips

Jeg bruger Callebeaut 55% (den er mørkere i ristningen end dem i supermarkedet, så gå gerne op på 70%)

Jeg opbevarer min mandelcreme uden for køl, og det holder i hvert fald 1 mdr i et lukket glas (selvfølgelig hvis hygiejnen er god😉).

2 kommentarer til “Mandelcreme”

    1. Kære Kirsten. Det kan du bestemt. Det bliver meget sødere med hvid chokolade, så jeg vil ikke tilsætte sirup/honning eller andet. Kh Louise

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.