Følg med og sig hej 👉🏾
Mandelcreme

Mandelcreme

Mandelcreme 3 ingredienser 🤎🌰

Leder du efter en lækker, smagfuld, og ikke for sød “Nutella” til dit brød?
Måske du ligesom som jeg synes at Nutella er lækker, men også godt kan tænke dig et sundere alternativ?

Her får du opskriften på en lækker mandelcreme, mandelsmørepålæg eller mandelspread (kært barn..)

Det er nemt og der er KUN 3 ingredienser - og måske også lidt bedre råvarer end almindelig købe nutella 😉

Tid: Max 30 min.Kategori: MorgenmadAntal ingredienser: 1-3 ingredienser
5.0 fra 1 stemme
Portioner

1

Arbejdstid

20

Minutter
Tilberedelsestid

10

Minutter
Tid i alt

30

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • 200 g ristede mandler

  • 100 g mørk chokolade (jeg bruger Callebeaut 55%)

  • 3/4 dl sirup

  • 1 dl vand

  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm ovn, rist mandlerne i 10 minutter
  • Kom mandlerne i din hakker eller food processor og kør dem så glat som muligt, det kan tage alt mellem 3 og 10 min. Jeg anbefaler at du bruger en større blender/processor end den jeg bruger i videoen
  • Kom sirup op i mandelmassen og bland det i
  • Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad og kom den smeltede chokolade op til mandelmassen. Kom herefter vand i. Husk at cremen sætter sig og bliver mere fast, så kom minimum 3/4 dl vand i og gerne mere, hvis du ønsker en mere lind konsistens. Obs. "nutellaen" bliver mere fast når den står både pga. chokoladen der sætter sig og mandlerne der absorbere væske, så tilsæt mere vand hvis du godt kan lide en mere flydende konsistens.
  • Kør mandelnutellaen glat og homogen, og så er den klar til servering. Jeg kan godt lidt at tilsætte lidt flagesalt, men det er en smagssag. Så husk at smag på din mandelnutella. Velbekom😋

Spørgsmål, svar og tips

Jeg bruger Callebeaut 55% (den er mørkere i ristningen end dem i supermarkedet, så gå gerne op på 70%)

Jeg opbevarer min mandelcreme uden for køl, og det holder i hvert fald 1 mdr i et lukket glas (selvfølgelig hvis hygiejnen er god😉).

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *