Dessert Omelet
Du har garanteret fået omelet i det salte køkken, men har du også fået en dessert omelet?
På blot 20 minutter kan du lave dig en ultralækker morgenmad eller dessert 🤩
En dessert omelet er luftigt og lækker, minder om en soufflé - bare hyper nem at lave 🍮
Og det bedste? Den mætter så godt og er proteinrig!
1
stk.20
Minutter20
MinutterIngrediensliste
- Omelet
2 stk æg
3 spsk fløde
1/2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk kardemomme
1 1/2 tsk brun farin
2 spsk citronsaft + 1/3 af skallen (ØKO)
- Creme
2 spsk creme fraiche
1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Omelet
- Del æggene i æggehvide og æggeblomme
- Kom fløde, vaniljesukker, kardemomme, citron og brun farin ned til æggeblommerne og pisk det sammen
- Pisk æggehviderne stive (skal kunne vendes på hovedet i skålen uden at falde ud)
- Vend æggehvider i blandingen med æggeblommerne
- Kom 1 spsk smør på panden og lad det smelte og bruse af
- Kom æggeblandingen på panden og læg et stykke stanniol over. Steges ved høj varme 1 min. herefter skrues ned til middelvarme og omeletten bager videre i 6 min.
- Flip den ene side af omeletten over den anden og læg omeletten på en tallerken
- Creme
- Bland creme fraiche og vaniljesukker sammen
- Kom cremen oven på din omelet og pynt eventuelt også med sirup, hakkede mandler og friske bær
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
Hvis du skal lave flere omeletter, så ganger du fløde, vaniljesukker, farin, kardemomme og æggeblommer op med det ønskede antal, og laver en større portion.
Inden du gør klar til at stege en ny omelet, så pisker du æggehvider til en portion af gangen. Så får du luftige og lækre omeletter.