Følg med og sig hej 👉🏾
Dessert Omelet
Dessert Omelet

Dessert Omelet

Du har garanteret fået omelet i det salte køkken, men har du også fået en dessert omelet?
På blot 20 minutter kan du lave dig en ultralækker morgenmad eller dessert 🤩

En dessert omelet er luftigt og lækker, minder om en soufflé - bare hyper nem at lave 🍮
Og det bedste? Den mætter så godt og er proteinrig!

Tid: Max 30 min.Kategori: Kager
5.0 fra 2 stemmer
Antal

1

stk.
Arbejdstid

20

Minutter
Tid i alt

20

Minutter
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Omelet
  • 2 stk æg

  • 3 spsk fløde

  • 1/2 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk kardemomme

  • 1 1/2 tsk brun farin

  • 2 spsk citronsaft + 1/3 af skallen (ØKO)

  • Creme
  • 2 spsk creme fraiche

  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Omelet
  • Del æggene i æggehvide og æggeblomme
  • Kom fløde, vaniljesukker, kardemomme, citron og brun farin ned til æggeblommerne og pisk det sammen
  • Pisk æggehviderne stive (skal kunne vendes på hovedet i skålen uden at falde ud)
  • Vend æggehvider i blandingen med æggeblommerne
  • Kom 1 spsk smør på panden og lad det smelte og bruse af
  • Kom æggeblandingen på panden og læg et stykke stanniol over. Steges ved høj varme 1 min. herefter skrues ned til middelvarme og omeletten bager videre i 6 min.
  • Flip den ene side af omeletten over den anden og læg omeletten på en tallerken
  • Creme
  • Bland creme fraiche og vaniljesukker sammen
  • Kom cremen oven på din omelet og pynt eventuelt også med sirup, hakkede mandler og friske bær

Spørgsmål, svar og tips

Hvis du skal lave flere omeletter, så ganger du fløde, vaniljesukker, farin, kardemomme og æggeblommer op med det ønskede antal, og laver en større portion.

Inden du gør klar til at stege en ny omelet, så pisker du æggehvider til en portion af gangen. Så får du luftige og lækre omeletter.

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *