
Rugbrøds Chokoladeboller
Æltefri Chokolade Rugbrødsboller – kun 5 ingredienser + vand og salt! 🍞🍫
Har du tørt rugbrød, der trænger til at blive brugt?
Så har du chancen for at trylle det om til svampede og lækre boller!
På kun 3 timer får du de mest fantastiske chokoladeboller, som både hjælper med at reducere madspild og smager helt fantastisk ♻️🤩
Opskriften giver cirka 18 boller, og kræver minimal indsats – kun tid til hævning. En perfekt måde at bruge rester på og samtidig forkæle dig selv med noget lækkert! 🌟
18
stk20
Minutter3
timer3
timer20
MinutterIngrediensliste
300 g rugbrød (ca. 9 skiver solsikke-rugbrød)
500 ml lunken vand
25 g gær
2 spsk honning
1/2 spsk salt
600 g hvedemel
70 g chokoladeknapper
æg el. mælk til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i lillefigervarmt vand og tilsæt honning, hvedemel, salt og smuldre rugbrødet mellem hænderne.
- Rør ingredienserne sammen og vend til sidst chokoladeknapper i.
- Dæk skålen med plast og viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer.
- Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord. Tag rigeligt mel på fingrene og skær stykker af dejen, og form dem til små boller. Dejen er klistret, så forsøg ikke at mætte den med mere mel, bare tag mere mel på hændende, så bollerne kan formes og ikke hænger i.
- Sæt bollerne på en bageplade og dæk dem med plastik (for at bevare fugten i bollerne) og et klæde. Lad dem hæve yderligere 45 min.
- Tænd ovnen på 200 grader alm.
- Pensle bollerne med æg eller mælk og bag bollerne i ca. 12 minutter til de er gyldne og lyder hule. Bollerne bliver ikke sprøde, med svampede også når er varme.
- Lad bollerne køle lidt af på en bagerist, og server dem luuune. Velbekom ✨
Har du prøvet opskriften? Vis mig dit resultat ♥️
Spørgsmål, svar og tips
💡 Tip: du kan langtidshæve dejen på køl med 10 gram gær og i køleskabet natten over 🫶🏼 de bliver noget mere syrlige fra rugbrødet, men er smart du ikke har mulighed for at bage samme dag✨