Følg med og sig hej 👉🏾
Æblekompot

Æblekompot

Æblekompot - 3 ingredienser 🍎

Æblekompot er nemt, lækkert og en hyper billig topping til din yoghurt, grød .. eller bare med lidt mælk på, det fik jeg som barn 👧🏼

Jeg skræller ikke æblerne, så du kan være effektiv og hurtigt få udbytte af havens glæder ...

Jeg laver ofte en portion når jeg alligevel er i køkkenet i weekenden, og der er lidt mere tid.

Tid: Max 60 min.Kategori: MorgenmadAntal ingredienser: 1-3 ingredienser
0.0 fra 0 stemmer
Portioner af 2l

1

portion
Arbejdstid

10

Minutter
Tilberedelsestid

50

Minutter
Tid i alt

1

time 
Hold skærmen tændt

Ingrediensliste

  • Æblekompot
  • 4 kg æbler

  • 2 dl vand

  • 1 dl sukker

  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Skyl æblerne og skær kernehuset fra
  • Kom æblerne i gryde sammen med vand, sukker og vaniljesukker. (Mine æbler er lidt sure - derfor lidt meget sukker. Så har du en god sødme i dine æbler, så spar på sukkeret)
  • Kog æblerne møre under låg, rør undervejs og stavblend til ønsket konsistens
  • Lad grøden køle af og kom den på glas og på køl. Velbekom ⭐️

Spørgsmål, svar og tips

Hvis du vil opbevare din kompot længere end 1 uge – så skal du foruden at skylle glasset i kogende vand, også skylle det i atamon.

2 kommentarer til “Æblekompot”

  1. Sidder lige nu og spiser havregrød toppet med den lækreste æblekompot, fremstillet efter din opskrift 😋😋😋😋🥳
    Den er supernem at lave, smager himmelsk og er så flot i farven 👌🏻så tak for opskriften 🤗 og jeg har heldigvis flere æbler så jeg kan lave mere 😍 god torsdag 🍀

    1. Kære Lis
      Det er bare super dejligt at høre!!! Dejligt at du nyder både smagen og udseende. Tak for din søde tilbagemelding. Kh Louise

Spørgsmål eller feedback til opskriften

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU kan du købe

Rugbrød – brug dine rester

Efter måneders ventetid er den endelig her – min nye kogebog fyldt med mere end 55 opskrifter, der forvandler rugbrød til alt fra sprøde snacks, tærter, svampede boller og brød, sønderjysk rugbrødskage til pandekager og småkager.

Bogen har fået en forrygende modtagelse på både udseende og indhold – den ligger i top 10 på bestsellerlisten. Den er indbundet i lækker hardback med et retro-look, der både pynter i køkkenet og kan tåle at blive brugt igen og igen.

Vil du sikre dig et eksemplar – så skynd dig at bestille nu, så du kan få brugt dine rugbrødsrester.